Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vrabcová-Nývltová: Běželo se mi dobře, v půlce závodu ale přišla krize

Rio de Janeiro – Maratonská běžkyně Eva Vrabcová-Nývltová si v ulicích Ria de Janeiro a podél jeho pláží doběhla pro pěkné 26. místo. O úspěch ji nepřipravila krize v polovině závodu, fanoušci podporující jiné závodnice ani teplé a vlhké počasí. Sama ale uznává, že má ještě na víc a své výkony bude chtít do budoucna posunout o další krok dopředu. Maratonské závody však nyní vymění za odpočinek přímo v Brazílii.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová-Nývltová: Krásy Ria jsem si během maratonu nestihla užít

"Myslím, že to byl dobrý výkon, běželo se mi moc hezky, i když na pražský maraton budu vzpomínat o něco raději," řekla Nývltová, která se celý závod držela i přes náročné klimatické podmínky v popředí. Na pražském maratonu se jí více líbila početnější divácká kulisa, v Riu navíc fanoušci podporovali hlavně Italku, která běžela po jejím boku.

Říká se, že kolem 30 kilometru už bolí i zuby. Vrabcové-Nývltové se fyzické obtíže také nevyhnuly. "Na 27 kilometru jsem měla krizi, kdy mi utekla skupinka, která bojovala o 20. místo," přibližovala své pocity česká běžkyně.

Pro Českou republiku nakonec vybojovala 26. Místo, které je vzhledem k počtu běžkyň velmi cenné. "Určitě jsem nadmíru spokojená, ale vidím, že se ještě mohu posunovat dále dopředu a mám na čem pracovat," hodnotila kriticky svůj výkon Vrabcová-Nývltová.

Maratonská trasa vedla centrem Ria de Janeiro a podél vyhlášených pláží, česká běžkyně však neměla čas si okolní krásy vychutnat. "Naivně jsem si myslela, že když je to podél pláže, že si užiji hezký výhled, ale mrkla jsem tam jednou a víckrát to nešlo, takže doufám, že budu mít prostor na Copacabanu vyrazit a užít si ji jako turista," popsala své plány.

Závod vyhrála Keňanka Jemima Jelagat Sumgongová, která byla o svém vítězství přesvědčená už během závodu. "Věděla jsem, že cokoli se stane, nemůžu prohrát. Věděla jsem, že jsem na cestě do historie," prohlásila bezprostředně po svém triumfu.

Vrabcová-Nývltová jejímu sebevědomí rozumí. "Člověk to tak občas musí mít. Pokud to tak cítí, je to v pořádku," řekla Češka, která už letos žádný maraton nepoběží.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články