Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Hradecká se Štěpánkem v euforii. Bronz? Fantazie, shodli se

Rio de Janeiro - Každý z nich si před Hrami i během nich prožil vlastní příběh, okořeněný složitými situacemi. Na jeho konci vystoupili Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem v Riu de Janeiro na bronzový stupeň v mixu. "Znamená to pro mě úplně všechno. Mám sil ještě na jednu olympiádu. Kdo neskáče, není Čech!" volal radostně za neustálého poskakování energií nabitý Štěpánek. "Jsem za to strašně ráda," dodala Hradecká, která už má stříbro ze čtyřhry z olympiády v Londýně.

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká
zdroj: Reuters

Štěpánek na olympiádu po odhlášení Tomáše Berdycha málem ani nejel. Dlouho se zdálo, že se s Hradeckou do smíšené čtyřhry nedostanou. On pak šel hrát po dlouhém čekání, zatímco ona prožila jednu bezesnou noc po zranění parťačky z deblu Andrey Hlaváčkové a duel o bronz byl už její devátý v Riu.

"On je pan Odpočatý a já ta Unavená," vystihla Hradecká rozpoložení bronzové dvojice z mixu. "Snažil jsem se to dost nahnuté energetické letadlo vždy dorovnat. Teď v nás ale bude euforie a cítíme se úplně zlatě," řekl Štěpánek.

Pro oba byl olympijský turnaj plný emocí, proto se nebránili slzám štěstí a dojetí. "Byla tam i husí kůže a myslím, že jak bude vyjíždět vlajka nahoru, tak už dopředu vím, že přijde. Rozhodně se tomu nebudu bránit," řekl Štěpánek.

Štěpánkův olympijský příběh se málem zhroutil v době, kdy hrál čtvrtfinále Davisova poháru. Do Třince dorazila informace, že Berdych kvůli viru zika do Ria nejede, a Štěpánek byl najednou ze hry, protože měl hrát s Berdychem čtyřhru. "Na patnáct hodin pro mě olympiáda neexistovala. Byl jsem vyautovaný," vzpomínal. Nakonec se ale složil pár s Lukášem Rosolem, s kterým v Riu vypadli v 1. kole.

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká
zdroj: Reuters

Pak Štěpánek týden čekal, zda se s Hradeckou dostanou do mixu, který hrálo jen 16 párů. To se povedlo, ale až díky tomu, že mezinárodní federace ITF nevyužila všechny své karty. "Vyšlo to v poslední minutě. To je prostě neuvěřitelný příběh, které přináší jen olympiáda. A budeme odjíždět s medailí," jásal tenista.

Týden v Riu čekal, fandil a rozehrával tenistky. "Energeticky je to hrozně náročné, protože na kurtu je to daleko jednodušší než z tribuny. Snažil jsem se podporovat, koho jsem mohl, a jsem rád, že jsem se pak konečně dostal do práce," řekl.

Hradeckou držela na nohou euforie ze zisku medaile, za posledních pár dnů si ale prošla složitým obdobím. Odehrála jedno utkání ve dvouhře, pět ve čtyřhře a další tři měla ve smíšené čtyřhře. "Smekám před Luckou," řekl Štěpánek.

Po zranění oka Hlaváčkové navíc noc před semifinále mixu nespala. Před soubojem o bronz už ale byla fit. "S Radkem nejde být negativně naladěn. Dodával mi energii a já jsem z něj něco na tom kurtě vysála," řekla Hradecká.

Zvládla nelehkou situaci i psychicky, protože zápas o bronz přišel po třech předešlých prohrách - s Hlaváčkovou v semifinále a v zápasu o bronz ve čtyřhře a v semifinále smíšené čtyřhry. "Bylo to těžké, ale hodila jsem to za hlavu. Nemůžete míchat emoce z jedné disciplíny v té druhé. Přece jenom se jede dál," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články