Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Kanoisté se poperou s vodou, Hejnová s překážkami. Zlato jí sluší

Rio de Janeiro - Další medailovou nadějí české výpravy jsou rychlostní kanoisté, na Lagunu Rodriga de Freitase vyjedou hned třikrát lodě, které přivezly medaile z loňského mistrovství světa v Miláně. V rozbězích se během pondělního programu také poprvé představí překážkářky Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová. Ta už mimo jiné měla možnost vyzkoušet si zlatou medaili judisty Lukáše Krpálka. "Fakt mi sluší," zhodnotila to s úsměvem. Večerní atletický blok nabídne také dvojnásobné zastoupení Česka ve finále tyčkařů. Přímé přenosy odvysílají programy ČT2, ČT sport a exkluzivní streamy na našem olympijském webovém speciálu.

Zatnout zuby a rozhýbat loď

O postup do finále se utkají kajakář Josef Dostál a kanoista Martin Fuksa. Oba si v minulém roce zkusili, jaké to je stát na stupni vítězů. Na kilometrové trati získali oba na světovém šampionátu stříbro, teď mají za úkol během jednoho dne zvládnout rozjížďky i semifinále.

O medaile pak případně pojedou následující den. Fuksu čeká ještě sprinterská dvoustovka, zatímco Dostál v závěru týdne usedne do čtyřkajaku, s nímž vybojoval bronz před čtyřmi lety v Londýně i loni na MS v Miláně.

Rozpálit to, zapíchnout tyč a nahoru

Do odrazu a skokanské tyče se opře Jan Kudlička, který už má za sebou osmé místo z olympiády v Londýně. Nasbírané zkušenosti z velkých soutěží by nyní mohl zúročit. Výkon 583 cm z Václavského náměstí ho řadí na páté místo letošních tabulek. Michal Balner zatím nenavázal na loňskou sezonu, v níž zdolal 582 cm.

Nad překážkami šetřit síly a pak překvapit soupeřky

Zuzana Hejnová se pokusí zapomenout na sezonu poznamenanou bolestí Achillovy šlachy. Dvojnásobná mistryně světa a obhájkyně olympijského bronzu v běhu na 400 m překážek má na kontě jediný ostrý start. Na Zlaté tretře zaběhla čas 55,69 s, což by na finále mohlo stačit. Nejlepší Američanky se mohou pochlubit časem o více než dvě sekundy rychlejším.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová se v Riu představí v rozběhu

To, že soupeřkám zmizela z očí, chce Hejnová přetavit ve svou výhodu. V rozběhu i v semifinále plánuje šetřit síly, jak to jen půjde. "I kdybych měla z rozběhu postoupit z třetího místa, tak mi to vadit nebude," zmínila před několika dny překážkářka.

Naposledy si zaplavat desítku

Svou derniéru na velkých soutěžích si odbude česká dálková plavkyně Jana Pechanová. Pětatřicetiletá závodnice, která poplave na olympiádě počtvrté, by na desetikilometrové trati byla spokojená s osmým místem jako před osmi lety v Pekingu.

Gymnastiku čekají finále na jednotlivých nářadích a fanoušci jsou zvědaví, zda si fenomenální Američanka Simone Bilesová pověsí na krk další zlato. Na programu je totiž kladina, na níž je zatím v Riu bezkonkurenčně nejlepší.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší z Ria: Den devátý
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články