Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chalupa o bronzové medaili skifaře Synka: Je to velikánský úspěch

Lipno nad Vltavou - Jako závodník se veslař Václav Chalupa zúčastnil šesti olympijských her a jeden z těchto startů proměnil v zisk cenného kovu. Proto ví, jak těžké je prosadit se pod pěti kruhy mezi ty nejlepší. O to více si cení svého skifařského následovníka Ondřeje Synka, jemuž se potřetí v řadě podařilo dojet si pro olympijskou medaili. "Je to velikánský úspěch. Ondra je dvanáct let na špici mezi prvními třemi," připomněl Chalupa Synkovu famózní bilanci, kdy od roku 2005 byl na každé vrcholné akci schopen dosáhnout medailového úspěchu.

Ondřej Synek
zdroj: Reuters autor: Carlos Barria

"Byl to nádherný závod na 100 procent. Byl to závod vůle. Celé ty dva kilometry se přetahovali. Bohužel tu vůli měli Novozélanďan i Chorvat v posledních desítkách metrů větší," přidal Chalupa svůj komentář k průběhu skifařského finále, které pro sebe velmi těsným rozdílem rozhodl zkušený novozélandský borec Mahé Drysdale před Chorvatem Martinem.

"Mahé si jel svoje tempo a nechal Chorvata jet a v pravý okamžik vyrazil dopředu. A vyšlo mu to," dodal Chalupa směrem k dvojnásobnému olympijskému šampionovi a připomněl, že právě Drysdale si během stávajícího olympijského cyklu dopřál roční pauzu od vrcholového závodění, zatímco Synek nic takového neměl.

Václav Chalupa: "Mirka (Topinková Knapková) je něco podobného jako Ondra. Oba roky drží české veslování nad vodou, roky vozí medaile a skvělé úspěchy. Teď to prostě Mirce jednou nevyšlo, nedá se nic dělat."

Při vzpomínce na vlastní působení na Hrách v období 1988-2008 se Chalupovi vybavila jak olympijská premiéra v Soulu, tak o čtyři později Barcelona, kde se radoval ze stříbrné medaile. "Každá další olympiáda byla také krásná, snad kromě Sydney, kterou jsem skoro celou proležel s horečkou v posteli. Na tu nerad vzpomínám," poznamenala veslařská legenda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články