Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Španělé potrápili domácí favority, druhý brazilský pár na OH končí

Rio de Janeiro – Pouze jeden ze dvou brazilských týmů na turnaji plážových volejbalistů postoupil do čtvrtfinále. Kanadě definitivně došel dech v souboji se zatím bezchybnými Nizozemci.

Brazilští beachvolejbalisté vypadávají v osmifinále
zdroj: ČT4 autor: Tony Gentile

Španělé Adrian Gavira Collado, Pablo Herrera Allepuz odehráli až překvapivě vyrovnaný úvodní set v zápase s favorizovanou Brazílií. Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt nakonec vydřeli výsledek 24:22, nalomené Španělsko vzápětí nedokázalo najít odpověď a kapitulovali 21:13.

Brazilce čeká těžký zápas s dalšími volejbalisty, atakujícími medailové pozice, Američany Philem Dalhausserem, Nickem Lucenou. Ti své zatím poslední soupeře z Rakouska Robina Seidla, Alexandera Hubera přehráli celkem spolehlivě 21:14, 21:15 ve dvou sadách.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání plážového volejbalu Brazílie - Španělsko (M)

Druhé brazilské duo Pedro Solberg, Evandro Goncalves Oliveira jr. přes osmifinále neprošlo. První sadu sice vyhráli v poměru 21:16, pak už ale začali tempo utkání udávat Rusové Nikita Liamin, Dmitrij Barsuk (14:21, 10:15).

Mnoho toho nepředvedli ani Kanaďané Chaim Schalk, Ben Saxton, kteří se do další fáze turnaje posunuli výhrou v předkolu Lucky loser. V utkání s Nizozemskem je však štěstí opustilo. Dlouho se nemohli dostat do hry, nestíhali na síti a nedařilo se jim blokovat míče. Body získávali spíše díky občasným chybám Holanďanů Alexandera Brouwera, Roberta Meeuwsena, pro něž výhra nad Kanadou znamená postup do čtvrtfinále bez utrpěné porážky.

Plážový volejbal – osmifinále mužů

Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt (Bra.) - Adrian Gavira Collado, Pablo Herrera Allepuz (Špa.) 2:0 (24:22, 21:13)

Pedro Solberg, Evandro Goncalves Oliveira jr. (Bra.) – Nikita Liamin, Dmitrij Barsuk (Rus.) 1:2 (21:16, 14:21, 10:15)

Chaim Schalk, Ben Saxton (Kan.) – Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen (Niz.) 0:2 (12:21, 15:21)

Robin Seidl, Alexander Huber (Rak.) – Nicholas Lucena, Philip  Dalhausser (USA)  2:0 (21:14, 21:15)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články