Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlaváčková hrála se zlomeninou podočnicové kosti, nešlo podle ní o náhodu

Rio de Janeiro – Andrea Hlaváčková nevzdala boj o bronz v utkání proti duu Šafářová-Strýcová navzdory doporučení doktorů, aby do zápasu nenastupovala. V osudném semifinále, kde jí společně s parťačkou Lucií Hradeckou vyřadily Švýcarky, si totiž zlomila podočnicovou kost. Zpětně změnila názor, že Hingisová zahrála míček přímo na ní omylem.

Andrea Hlaváčková další olympijskou medaili nezískala
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Andrea Hlaváčková schytala v prohraném semifinále osudný úder, jehož následky nesla i v zápase o třetí místo na turnaji ženských deblistek. Čechošvýcarka Martina Hingisová trefila Hlaváčkou míčkem do oka a způsobila jí zlomeninu podočnicové kosti.

Stříbrná medailistka z Londýna utkání dohrála, ihned po jeho skončení se jí však objevil krevní výron a podstoupila pět hodin nejrůznějších vyšetření v nemocnici, včetně rentgenů a CT hlavy. "Neuvěřitelný servis. Měla jsem velké štěstí, že se mi v oku nic neporanilo," ulevilo se Hlaváčkové.

Tenistka kritickou chvíli, po které následoval obrat v zápasu, viděla na videu. "Myslela jsem, že šlo o věc, která se v deblu stává. Ale jestli někdo na světě ví, kam mu letí úder, tak je to Hingisová. Trefila to přímo do mě," uvedla.

Hlaváčkovou zarazila reakce Čechošvýcarky Hingisové, která chtěla zápas popohnat a divila se, proč se česká hráčka vyžádala čas na ošetření. "Nebudu jí to nikdy vyčítat, ale myslím, že by se spíš mohla přijít zeptat, jestli jsem v pohodě. Trochu mě to zklamalo," řekla.

Hlaváčková nedala na rady doktorů, aby svůj poslední zápas na turnaji vynechala. "Říkali, že mi absolutně rozumí, že chci jít hrát, a nechali to na mně," doplnila deblistka. "Ale měla jsem strach z každého míčku, který proletěl kolem, mohl by to být velký průšvih," uvědomila si po zápase. "Hrdá na to nejsem."

Česká tenistka se nechtěla vzdát možnosti zabojovat o bronz mj. i proto, že nepociťovala žádné potíže či bolesti. Vyhráno ale ještě nemá, po návratu domů ji čekají další vyšetření a vyloučena není ani operace. "Během jednoho týdne se ukáže, jak se to vyvine," uvedl situaci na pravou míru lékař Vlastimil Voráček. "Mohlo při utkání dojít k infekci, takže má antibiotika, ale i k porušení funkce pohybu oka."

Hlaváčková neskrývala po prohraném boji o třetí místo zklamání. "Měly jsme na raketě stříbrnou a zlatou medaili a najednou máme bramboru a tak strašné zranění, že musím domů a možná řešit operaci," litovala tenistka, která se do České republiky vrací olympijským speciálem v pondělí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články