Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Íránští volejbalisté si při první účasti na OH zahrají čtvrtfinále

Rio de Janeiro – Volejbalisté Íránu budou hrát čtvrtfinále olympijského turnaje v Rio de Janeiru. Asijský celek přehrál v přímém souboji o postup Egypt hladce 3:0 na sety a při své olympijské premiéře si zahraje play-off.

Radost volejbalistů Íránu
zdroj: Reuters autor: Pilar Olivares

Šestý celek z posledního mistrovství světa bude v pondělním závěrečném zápase hrát s Ruskem o konečnou třetí příčku ve skupině B. Rusové sice porazili v pětisetové bitvě Polsko, ztratili ale reálnou šanci na vítězství ve skupině. Úřadující mistři světa Poláci klesli na druhé místo za Argentinu, která si ve třech setech pohrála s Kubou. 

Ve skupině A se vítězstvím 3:1 nad Francií výrazně přiblížili postupu Američané. Olympijští vítězové z Pekingu jsou sice zatím na nepostupové páté příčce, v posledním duelu ale budou hrát s outsiderem skupiny Mexikem. Naopak jejich nečekaní přemožitelé z Kanady sice získali povinnou výhru nad Mexikem, pro postup ale musí bodovat proti dosud suverénní Itálii.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam volejbalu: Brazílie - Itálie (M)

Volejbal - muži:

Skupina A: USA - Francie 3:1 (22, 22, -14, 22), Kanada - Mexiko 3:0 (20, 13, 22).

Skupina B: Írán - Egypt 3:0 (26, 22, 16), Argentina - Kuba 3:0 (16, 14, 16), Polsko - Rusko 2:3 (-18, 16, -18, 22, -13).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články