Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Před víkendem drží vedení Fraser, v závěsu jsou Stenson a Pieters

Rio de Janeiro – Kvalitní druhé kolo odehrál vedoucí muž golfového turnaje Australan Marcus Fraser a průběžné vedení si tak drží s výsledkem deset ran pod par hřiště. S odstupem dvou a tří ran na něj doléhají největší favorité na zlato – stabilně hrající Švéd Henrik Stenson a Brit Justin Rose. Fantastický den má za sebou průběžně druhý Belgičan Thomas Pieters.

Chao Tchung Li na závěrečné jamce druhého kola
zdroj: Reuters autor: Andrew Boyers

"Kdyby mi začátkem týdne někdo řekl, že na tom budu takhle, pošlu ho někam," prohlásil po dnešním kole Fraser, který má na kontě tři vyhrané turnaje elitního evropského okruhu a je momentálním lídrem asijské tour. Až do jedenácté jamky to vypadalo, že si svůj náskok na první příčce ještě zvýší, po třech birdie ale přišla dvě zaváhání na jamkách dvanáct a šestnáct. Úspěšný putt na osmnáctce mu nakonec zajistil průběžné vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam golfu (M) - 2. kolo

Jedno z nejlepších kol dne si připsal Thomas Pieters, když celkových sedm birdie pokazil jen dvěma bogey. Mladý Belgičan, kterého si čeští diváci mohou pamatovat jako vítěze loňského turnaje D+D Real Czech Masters, už mimojiné stihl prohlásit, že je jeho pobyt v Riu prozatím nejlepším týdnem jeho života.

Na dalších místech se drží hned pět hráčů z PGA Tour kromě Henrika Stensona a Justina Rose mají blízko k první příčce i Španěl Rafa Cabrerra Bello, Kanaďan Graham DeLaet a Australan Danny Lee. Vklíněn je mezi ně jen Francouz Gregory Bourdy s výsledkem -5. Dělenou desátou příčku zaujímá český rodák reprezentující Německo Alex Čejka, který oproti prvnímu kolu zahrál o čtyři rány více a neudržel čtvrté místo.

Za očekáváním stále hrají američtí hráči. Nejlepší z nich, Matt Kuchar, ztrácí na vedoucího Australana po dvou kolech sedm ran. Levoruký Bubba Watson a Patrick Reed jsou o jednu, respektive o dvě rány zpět. Trápící se Rickie Fowler zahrál dnes pouze par a je tak jen pár míst od poslední příčky.

Golf, muži - po 2. kole:

1. Fraser (Austr.) 132 (63+69), 2. Pieters (Belg.) 133 (67+66), 3. Stenson (Švéd.) 134 (66+68), 4. Bourdy (Fr.) 136 (67+69) a Rose (Angl.) 136 (67+69), 6. Cabrera-Bello (Šp.) 137 (67+70), Lee (N. Zél.) 137 (72+65), DeLaet (Kanada) 137 (66+71), Gómez (Arg.) 137 (70+67), 10. m.j. Čejka (Něm.) 138 (67+71)

Zdroj
ČT sport, ČTK, nbcolympics.com [nbcolympics.com]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články