Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jachtařka Kozelská Fenclová drží poslední postupové místo do finále

Rio de Janeiro - Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová si před závěrečnými dvěma rozjížďkami v olympijské regatě polepšila na desáté místo v třídě Laser Radial, jež jako poslední zajišťuje postup do finálové jízdy.

Veronika Kozelská Fenclová
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Kozelská Fenclová byla po třetím dnu dvanáctá a hned první jízda po dni volna jí vyšla. Dojela osmá a potřetí během olympijské regaty skončila v elitní desítce. Následně sice byla dvaadvacátá, ale tento výsledek se jí jako nejhorší škrtá.

Je nám líto, video expirovalo.
Jachting: souhrn

Před jedenáctou Američankou Paige Raileyovou má Kozelská náskok čtyř bodů a stále má šanci minimálně zopakovat devátou příčku z Londýna. Jachtařky ještě absolvují v sobotu dvě rozjížďky a v pondělí pak deset nejlepších finálovou jízdu.

Van Rijsselberghe obhájil jachtařské zlato ve třídě RS:X

Nizozemský surfař Dorian van Rijsselberghe obhájil vítězství v jachtařské třídě RS:X. Sedmadvacetiletý závodník si zlatou medaili zajistil s předstihem, před nedělní finálovou soutěží má v čele pořadí už nyní nedostižný náskok. Van Rijsselberghe má po dvanácti odjetých rozjížďkách 23 bodů a před druhým Nickem Dempseym vede o 21.

Podle propočtů mezinárodní federace World Sailing by britský surfař, jenž bral stříbro i v Londýně, už Van Rijsselbergheho z čela nesesadil, ani kdyby finálovou jízdu vyhrál a Nizozemec byl diskvalifikován.

V nedělní finálové jízdě pro desítku nejlepších se už nepředstaví český reprezentant Karel Lavický, který po dvanácti rozjížďkách obsadil konečné 31. místo. V mužské třídě Laser je po osmi rozjížďkách Viktor Teplý na 26. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články