Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Austrálie rozstřílela domácí, s turnajem se loučí Britové a Kanada

Rio de Janiero – Velká Británie a Kanada končí na turnaji pozemního hokeje po remízových utkáních. Austrálie nasázela devět branek týmu Brazílie. Německý tým zdolal Nizozemsko 2:1, a zajistil si tak první místo v tabulce. Holanďané si udrželi druhou postupovou pozici, dál postupuje také Indie.

Utkání Německo - Nizozemsko
zdroj: REUTERS/Vasily Fedosenko

Australský tým pozemních hokejistů v posledním zápase skupiny B rozdrtil domácí Brazílii, které nasázel devět branek. Z nasazeného tempa tři vstřelené míčky za čtvrtinu slevila Austrálie až ve třetí části, kdy k celkovému skóre přidala pouze dvě trefy. V závěrečné části už se trefila jen jednou těsně před ohlášeným koncem utkání, který byl posledním pro domácí Brazílii.

Ve čtvrtfinále se Austrálie střetne s Nizozemskem, které si i přes prohru s Německem udrželo v tabulce druhou příčku. Duel mezi Holanďany a německými hokejisty nabídl zajímavou přestřelku, ze které vyšli vítězně němečtí hokejisté.

Skóre utkání otevřel trefou v sedmé minutě Florian Fuchs, druhou německou branku zajistil o šestadvacet minut později Mats Grambusch. Nizozemci ještě dokázali snížit ve 44. minutě brankou Severiana van Asse na 2:1, ale další holandský nápor už německá obrana dokázala udržet. Němci museli čelit především více než sedmi trestným rohům, o které se ve většině postaral Mink Van der Weerden.

Britové a Kanaďané na turnaji končí

Ani dvě trefy Scotta Tuppera v dresu javorových listů nepomohly Kanadě k výhře nad hokejisty Indie. Kanaďané museli v průběhu utkání vždy dotahovat vedení indických hokejistů a třetí gól už dát nedokázali. Kanada uhrála v základní skupině B pouze jediný bod a do dalších bojů se nepodívá.

Indický tým poslalo do čtvrtfinále vítězství Argentiny nad Irskem ve skupině A. Jihoameričané už od začátku vyvíjeli velký tlak, který nedával Irům příliš prostoru k protiútoku. Po první obdržené brance držel Irsko nad vodou hlavně brankář David Harte, který dlouho odolával přemíře střel soupeře. Klíčovým mužem Argentiny se nakonec stal Gonzalo Peillat, který rozchytaného gólmana překonal dvěma střelami a svůj tým poslal dál výsledkem 3:2 na úkor vypadnuvšího Irska.

Derniéru v Riu odehrál také tým Velké Británie. Z utkání se Španělskem vydřeli pouze remízu 1:1. K oběma trefám došlo hned v úvodní části utkání, kdy nejprve David Alegre poslal Španělsko do vedení v deváté minutě zápasu, těsně před koncem pak srovnal Sam Ward. Vývoj zápasu neblaze ovlivnila neuznaná branka Ashleyho Jacksona v druhé čtvrtině, po které již míč do branky neputoval.

Deklasovaný tým Spojeného království si remízou postup do čtvrtfinále nezajistil a nutně pro něj potřeboval vítězství Belgie nad hokejisty Nového Zélandu. Belgičané se však poprvé na turnaji neradovali. Z dvou rychle obdržených branek se dokázali vzpamatovat až v závěru, to už ale na tabulce svítilo skóre 3:0, které už Belgie dokázala snížit pouze o gól.

Výsledky pozemního hokeje mužů

Skupina A: Velká Británie – Španělsko 1:1, Belgie – Nový Zéland 1:3, Irsko – Argentina 2:3

Skupina B: Německo – Nizozemsko 2:1, Indie – Kanada 2:2, Austrálie – Brazílie 9:0



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články