Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kvitová: Z olympiády mám extra energii, pro sportovce je nejvíc

Rio de Janeiro – Petra Kvitová se po delší době konečně chytila a prožívá náramný olympijský turnaj. Naposledy se o tom přesvědčila Elina Svitolinová, která s českou jedničkou uhrála pouhé dva gamy. Kvitová po utkání prohlásila, že jí olympijská atmosféra dodává extra energii.

Slavící Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Kevin Lamarque

Letošní rok se Kvitová spíš trápila. Rozešla se s trenérem, jen jednou postoupila na okruhu WTA do semifinále a jinak moc nepřipomínala lvici z minulých let. Až nyní v Riu její hra znovu budí obavy soupeřek. Ve čtvrtfinále se o tom přesvědčila Ukrajinka Elina Svitolinová, která uhrála jen dva gamy.

Kvitová poprvé v sezoně vyhrála čtyři zápasy v řadě a prožívá nejlepší turnaj roku. Proč? "Protože je to olympiáda," odpověděla bez přemýšlení Kvitová. "Mám z toho extra energii. Nikdy jsem asi nezažila pocit, který mám tady. Když si pro sebe vše analyzuji, chápu, že v životě sportovce je olympiáda nejvíc," dodává.

Ve čtvrtfinále nedala šanci Svitolinové, která o kolo dříve vyřadila Serenu Williamsovou z USA. Kvitová se přitom na souboj se světovou jedničkou těšila. "Když jsem zjistila výsledek, byla jsem trošku zklamaná. Hrát na olympiádě se Serenou by byl skvělý zážitek. Byla jsem z toho přešlá, ale samozřejmě nyní po vítězství mi to nevadí," smála se.

Svitolinovou za zmaření souboje s Williamsovou "odměnila" výpraskem. Světovou dvacítku jasně přehrála. "V tomhle utkání jsem byla favoritkou, to určitě. Ale nepodcenila jsem ji. Když porazila Serenu, musí být kvalitní," řekla. Hrála bez větších chyb, posílala k lajnám vítězné míče a dobře podávala. "Ona hodně kazila. Já hrála rychle po odskoku, protože vítr byl hodně nepříjemný," uvedla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články