Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Střelkyně Bruns: O žádné obhajobě není řeč, jsem ráda za 7. místo

Rio de Janeiro – Před čtyřmi lety střelkyně Adéla Sýkorová zazářila v Londýně a senzačně vystřílela bronz. Změnilo se jí příjmení, a v Riu Adéla Bruns v třípolohové malorážce postoupila do finále, v němž obsadila sedmé místo. S ohledem na výsledky v sezoně je za něj velmi vděčná, řekla po závodě.

Adéla Bruns
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Já jsem určitě nepřijela obhajovat medaili. Když se podívám na výsledky v sezoně, tak to neodpovídalo tomu, že bych tady měla získat nějakou medaili. Je to střelba, stát se může cokoli, takže jsem se určitě snažila. Kdyby mi ale někdo před olympiádou řekl, že tady skončím sedmá, budu určitě spokojená," řekla v rozhovoru pro ČT česká střelkyně.

Jde o finále na olympiádě, takže trochu nervózní při svém vystoupení v závěrečném boji podle svých slov byla. Protože se ve finálových bojích světových pohárů příliš neumisťovala, je s dnešním výsledkem devětadvacetiletá střelkyně spokojená.

S postupem do finále to ale neměla tak jednoduché, i když po položce vleže figurovala kolem pátého místa. Do finále se dostala po dramatickém čekání na chyby soupeřek, zejména Kubánky Eglys Yahimy de la Cruzové. Ta měla před sebou poslední dvě rány vestoje a musela dát dvě devítky, aby se česká střelkyně dostala mezi osmičku vyvolených.

"Mně se to líbilo, jak jsem tam poskakovala ve výsledcích nahoru. Sledovala jsem to, věděla jsem, že ta Kubánka střílela kousek ode mě," řekla. Trenér jí pak řekl, že dvě soupeřčiny devítky v posledních ranách budou znamenat postup. "Říkala jsem si, do prčic, poslední dvě devítky, to nepokazí. Ale ona je tam fakt dala," dodala.

Vydělala i na tom, že střílela rychle a skončila mezi prvními. "Cítila jsem se dobře, nechtěla jsem na nic čekat," vysvětlila. "Navíc se pak docela rozfoukal vítr a holky toho stojáka docela kazily. Je to olympiáda, takže sehrály roli i nervy, poslední položky jsou nejhorší," upozornila. "Moc jsem tomu ze začátku nevěřila, protože to můžete dát špatnou ránu a vítr ji zanese na desítku. Možné je všechno," podotkla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články