Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Gibb s Pattersonem v turnaji beachvolejbalistů končí, potopilo je i vítězství Kataru

Rio de Janeiro – Ve skupině F turnaje plážového volejbalu je jasno. Američané skončili poslední v tabulce, z Her je vyřadila porážka od Španělska a úspěšné tažení Kataru proti Rakousku. Nizozemci zůstali po základní skupině neporažení, domácí fanoušky potěšila druhá výhra Brazílie.

Jake Gibb
zdroj: Reuters

Jake Gibb, Casey Patterson z USA končí na turnaji plážových volejbalistů. Nezvládli poslední zápas v základní části se Španělskem a následná výhra Kataru v utkání s Rakouskem posunula tým Spojených států na poslední místo.

Američané šli v první sadě krátce do vedení, Španělé Adrian Gavira Collado, Pablo Herrera Allepuz se na ně však stále dotahovali. Ztrátu prvního setu 19:21 dokázali Gibb s Pattersonem napravit vzápětí, kdy zvítězili výraznějším rozdílem 21:16. V rozhodující části však byli Španělé dvojnásobně lepší s výsledkem 7:15. Američané těžce snášeli porážku a se soupeři, kteří ovládli tabulku skupiny F, si ani nepotřásli rukou.

Na poslední, nepostupovou příčku posunula tým Spojených států až výhra Kataru nad Rakouskem 2:1 na sety. Rakušané Robin Seidl, Alexander Huber vstoupili do utkání lépe 21:18, ve zbylých dvou částech je však Santos Jefferson Pereira, Cherif Younousse Samba z Kataru přestříleli 19:21, 12:15.

Zklamání zažila také dosud nechybující Itálie, která poprvé neslavila vítězství ve skupině A. Alex Ranghieri, Adrian Ignacio Carambula Raurich navzdory těsným výsledkům 21:19, 21:16 neuhráli ani set, domácí volejbalisté Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt tak k potěše stadionu zvítězili 2:0.

Ještě vyrovnanější byl zápas skupiny B mezi Nizozemskem a Polskem. Holanďané Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen odcházejí ze základní skupiny neporaženi, ale Piotr Kantor, Bartosz Losiak jim postup do osmifinále z prvního místa vůbec neusnadnili. Nizozemsko zvítězilo bez ztráty setu, ale s těsnými výsledky 21:19, 21:19.

Na posledním místě v této skupině se umístilo Německo, které nevyhrálo jediné utkání. Také závěrečné střetnutí s Rusy Nikitou Liaminem, Dmitrijem Barsukem dopadlo pro německé volejbalisty Larse Fluggena, Markuse Bockermanna drtivou porážkou. Jediný set za celý turnaj dokázali vzít pouze Nizozemsku a v Riu tedy končí.

Skončila i Kanada ve skupině A, ale vůbec se jí nechtělo. První sadu s Rakouskem sice nezvládli, ale Josh Binstock, Samuel Schachter se dokázali do utkání vrátit. Vítězstvím v prostřední části donutili Rakušany Alexandera Horsta, Clemense Dopplera se opět snažit, Kanaďanům v závěru utkání ke všemu vůbec nic nevycházelo. Na sety prohráli ve svém posledním zápase na turnaji 1:2.

Plážový volejbal - muži

Skupina A: Alison Cerutti, Bruno Oscar Schmidt (Bra.) – Alex Ranghieri, Adrian Ignacio Carambula Raurich (Itá.) 2:0 (21:19, 21:16), Alexander Horst, Clemens Doppler (Rak.) – Josh Binstock, Samuel Schachter (Kan.) 2:1 (21:19, 16:21, 15:8)

Skupina B: Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen (Niz.) – Piotr Kantor, Bartosz Losiak (Pol.) 2:0 (21:19, 21:19), Lars Fluggen, Markus Bockermann (Něm.) – Nikita Liamin, Dmitrij Barsuk (Rus.) 0:2 (14:21, 17:21)

Skupina F: Jacob Gibb, Casey Patterson (USA) – Adrian Gavira Collado, Pablo Herrera Allepuz (Špa.) 1:2 (19:21, 21:16, 7:15), Robin Seidl, Alexander Huber (Rak.) – Santos Jefferson Pereira, Cherif Younousse Samba (Katar) 1:2 (21:18, 19:21, 12:15)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články