Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Za prostředníčkový rituál už se musel Condorelli omlouvat, ale dělá ho dál

Rio de Janeiro ‒ Netradičním gestem občas diváky zaujme či pobouří před svým startem kanadský plavec Santo Condorelli. Se svým otcem si pro štěstí již dlouhá léta vyměňují posunek se zdviženým prostředníčkem. Zvyk neopustili ani na olympijských hrách v Riu.

Kanadský plavec Santo Condorelli zdraví svého otce gestem, které mívá jiný význam
zdroj: ČTK/AP autor: Chris Young

Nezvyklá tradice podle Condorelliho otce Josepha trvá již od té doby, kdy nynější kanadský reprezentant soutěžil jako osmiletý se staršími dětmi. "Stalo se to takovým naším rituálem. V blocích ho to zcela jistě uklidňuje," řekl Joseph Condorelli novinářům v Riu.

Rituál přinesl jednadvacetiletému Kanaďanovi v minulosti potíže, na juniorském domácím šampionátu musel napsat omluvný dopis, když jeho gesto zachytily televizní kamery. V Riu tak zvolil metodu, že prostředníček neukazuje na natažené ruce. "Dám si při něm ruku na čelo, nechci lidi naštvat," uvedl.

Condorelli již pomohl kanadské štafetě k sedmému místu na trati 4 x 100 metrů volným způsobem, své gesto oprášil i v semifinále individuální stovky volně, kde mu pomohlo k dělené třetí příčce. Ověřit si funkčnost svého rituálu může dnes ve finále disciplíny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články