Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Brazilské házenkářky nestačily na Španělky, Rusky stoprocentní

Rio de Janeiro – Domácí Brazilky zaznamenaly v rámci skupiny A házenkářského turnaje první porážku, když nestačily na Španělsko 24:29. Brazílie se přesto díky skóre dál drží v čele tabulky a je na nejlepší cestě k postupu do čtvrtfinále. Jediným stoprocentním celkem tak zůstávají po třetích zápasech Rusky, které v těsné koncovce přestřílely Švédky 36:34. Bez jediného bodu zůstávají Argentinky, které nestačily na Francouzky poměrem 11:27.

Utkání Brazílie - Španělsko
zdroj: Reuters

Klopítnutí domácích hráček

Skóre utkání sice načaly Brazilky, Španělkám se ale brzy podařilo vyrovnat a zhruba od poloviny prvního dějství si držely nad svými soupeřkami náskok. První poločas byl obzvlášť frustrující pro domácí Anu Paulu Belovou, která se dostala pouze ke dvěma střelám. Naopak pro španělské hráčky nebyl problém procházet brazilskou obranou do rychlých útoků.

Deset minut před koncem utkání se podařilo Brazilkám snížit na rozdíl dvou a později jednoho gólu. Dvě vyloučení jim ale sebrala šanci na vyrovnání a Španělky čtyřmi góly v řadě pečetily své vítězství 29:24.

Největší hvězdou Španělska byla Nerea Penaová, která na sebe celý zápas dokázala poutat pozornost brazilské obrany, přesto zaznamenala osm branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih házené: Brazílie - Španělsko (Ž)

Neaguová přivedla Rumunky k vítězství nad Černou Horou

Ve znamení souboje Rumunky Cristiny Neaguové a Černohorky Katariny Bulatovicové se nesl vzájemný duel týmů, které dosud v turnaji nezískaly ani bod. Obě hráčky jasně dominovaly první půlce zápasu, Neaguová zaznamenala čtyři góly, Bulatovicová pět. Do šaten šly přesto ve vedení 11:9 hráčky Rumunska.

Hra obou týmů byla mimořádně vyrovnaná, Neaguová ovšem ukázala, proč je nejlepší házenkářkou světa. Svým bezchybným výkonem dirigovala hru celého týmu a během oddechového času ordinovala svým spoluhráčkám herní strategii. Osobní statistika Neaguové se zastavila na 10 brankách, Bulatovicová skórovala devětkrát.

Duel dvou dosud nezvítězivších týmů tak opanovaly Rumunky 25:21.V posledním zápase skupiny A pak o celých deset bodů zvítězili Norské hráčky.

Souboj Cristiny Neaguové a Andely Bulatovicové
zdroj: Reuters

Ve skupině B jsou stále stoprocentní Rusky

Házenkářky Ruska si po těsné výhře nad Francií i ve třetím zápase prožily těžké momenty. Hned v úvodu se švédky dostaly do čtyřbrankového vedení a Rusky musely dotahovat. Nedařilo se jim celý první poločas, který ukončily s pětibodovým mankem. Za stavu 27:27 se vývoj začal pomalu obracet a skórovací hody skončily až na konečném výsledku 36:34 pro Rusky.

V dalším zápase skupiny se urodila první remíza házenkářského turnaje, když se skóre mezi Nizozemskem a Jižní Koreou zastavilo na údaji 32:32.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih házené: Nizozemsko - Jižní Korea (Ž)

Bez jediného bodu zůstávají Argentinky, které po prohrách se Švédskem a Nizozemskem nestačily ani na Francii. Ta zápasu jasně dominovala a dokráčela v jednoznačnému vítězství 27:11.

Výsledky olympijského turnaje v házené - ženy:

Skupina A: Brazílie - Španělsko 24:29 (12:15), Rumunsko - Černá Hora 25:21 (11:9), Norsko - Angola 30:20 (16:8)
Skupina B: Rusko - Švédsko 36:34 (15:18), Nizozemsko - Korea 32:32 (18:17), Francie - Argentina 27:11 (15:4)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články