Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Duo Šafářová, Strýcová: Užíváme si na olympiádě každý zápas

Rio de Janeiro - Výkony dvojice Lucie Šafářová, Barbora Strýcová patří zatím na letošní olympiádě k nejsvětlejším momentům v rámci české sportovní účasti. Obě tenistky k tomu přispívají i pozitivní náladou, která z nich sálá na kurtu i mimo něj. "Máme tady velké cíle, ale především se nám spolu hraje dobře," poznamenala v rozhovoru s Jaromírem Bosákem Šafářová a parťačka Strýcová ji doplnila: "S úsměvem to jde lépe".

Barbora Strýcová a Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

České tenistky se v 1. kole postaraly o prvotřídní senzaci, když poslaly domů trojnásobné olympijské šampionky sestry Williamsovy. "Nastoupily jsme do zápasu s tím, že nemáme co ztratit a užívaly jsme si to od prvního do posledního míčku," vybavila si Strýcová.

"Rozhodně jsme se soupeřek nebály. Říkaly jsme si, že to je krásná výzva a že kdy jindy je porazit než trochu nerozehrané v prvním kole. Šly jsme tam s tím, že chceme vyhrát a byla tam úžasná atmosféra. A hrály jsme výborný tenis," řekla Šafářová.

Podle mínění obou hráček bylo potom o to složitější na překvapivý úspěch navázat ve druhém kole proti Kanaďankám Bouchardové a Dabrowské, v utkání, v němž byl český pár v roli papírových favoritek. "Automaticky se na nás vyvinul tlak, že když jsme porazily první nasazený pár, tak teď bychom měly vyhrávat každý zápas. Potvrdit to, to na tom bylo to těžké," přiznala Strýcová.

Připomněla přitom jak velmi vyrovnaný průběh první sady, tak i konkrétní důležitý moment za stavu 6:5 a 30:30, kdy u sítě promáchla. "Já tam vyskočila jako šášula," popsala Strýcová a Šafářová reagovala vtipnou replikou: "Říkám jí od té doby maršmeloun." A obě se nahlas zasmály.

Lucie Šafářová o výhře nad Venus a Serenou: 

"Dlouho na tento úžasný výsledek nezapomenu. A budu na něj hezky vzpomínat."

Barbora Strýcová o divácké kulise při tomto zápase:

"To, jak nás povzbuzovali čeští fanoušci a sportovci, ale i Brazilci, jak skandovali: 'Češi, Češi!', tak to, myslím, byl pro mě i pro Lucku neuvěřitelný zážitek."

"První set jsme prohrály trochu smolně, ale ten druhý jsme zvládly úžasně a třetí byl takový padesát na padesát. Za stavu 4:3 na můj servis jsme odvracely asi pět brejkbolů. Daly jsme to a byla to asi klíčová hra," pokračovala Strýcová v hodnocení postupu přes kanadské soupeřky a přidala další postřeh. "My si během toho gemu i docela dost pokecaly. Pomáháme si ve všem. Sdílíme navzájem emoce, těch tam je spousta. S úsměvem to jde lépe."

Šafářová se v úterý po předchozích třech dnech, během nichž bojovala s virozou a střevními potížemi, konečně cítila o něco lépe. I proto se domnívá, že nastoupit ve středu hned k dalšímu utkání - ke čtvrtfinálovému souboji s Italkami Erraniovou a Vinciovou - nebude  problém a obavy z případné únavy nemá. "Jsme na tak náročný program z turnajů zvyklé. Žene nás hodně motivace, kterou tu máme," uzavřela Šafářová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články