Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na autobus v Riu se střílelo, dva novináři jsou zranění

Rio de Janeiro - Na autobus pro převážení novinářů mezi sportovišti na Hrách v Riu vystřelil v oblasti Deodoro neznámý útočník. Vozidlu se po zásahu vysypala dvě boční skla. Dva novináři utrpěli lehčí zranění, policie případ vyšetřuje.

Autobus v Riu po zásahu
zdroj: Daily Mirror

Autobus jel po dálnici z basketbalového utkání z Carioca Areny, informuje agentura Reuters. Incident se přihodil v blízkosti favely Cidade de Deus. Na zbytku cesty vůz doprovodili vojáci.

Kdo a proč střílel zatím podle mluvčího letních olympijských her Maria Andradeho zůstává otázkou. "Nevíme, jestli to byly kulky, nebo kameny. Případ je plně v kompetenci policie," uvedl. Na fotkách je zřetelně vidět díra ve skle. Při incidentu byly zraněny dvě osoby, které utrpěly tržné rány od střepů.

Zahraniční reportéři, kteří jeli z Deodoro do olympijského parku, uvedli, že slyšeli dva výstřely. Basketbalový reportér agentury Reuters Sherryl "Lee" Michaelson a někdejší kapitán amerických vzdušných sil řekl, že jasně slyšel zvuk střelby z pistole.

Nejmenovaný novinář domácí agentury Globo, který v inkriminovaném autobuse zrovna jel, však vypověděl, že na vině by mohly být padající kameny ze skal, popsal britský Guardian.

Incident se stal jen nedlouho poté, co novinářským stanem v olympijském jezdeckém areálu prolétla kulka. Podle policie ale střelec, údajně člen drogového gangu, nechtěl zasáhnout sportovní areál, mířil prý na policejní balon s kamerami.

Zdroj
ČT sport, Daily Mirror, Guardian, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články