Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

I třetí zlato ve skocích do vody patří Číně

Rio de Janeiro - I třetí zlato ve skocích do vody na olympijských hrách v Riu de Janeiro získala Čína. V soutěži synchro z desetimetrové věže vyhrály Čchen Žuo-lin a Liou Chuej-sia. Druhé skončily Jun Hoong Cheong a Pandelela Rinongová, které se postaraly o první cenný kov pro malajskou výpravu. Bronz získaly Kanaďanky Meaghan Benfeitová a Roseline Filionová.

Čchen Žuo-lin a Liou Chuej-sia
zdroj: ČTK/AP

Čchen Žuo-lin si připsala olympijský triumf v této disciplíně už potřetí za sebou a navíc v ní uspěla nepřetržitě na každé akci od roku 2006. Čínská dvojice sice nedosáhla při čtvrtém a pátém skoku na nejlepší hodnocení, ale dokázala to napravit.

Pro třiadvacetiletou Čchen Žuo-lin to bylo celkově páté olympijské zlato, protože v roce 2008 v Pekingu i o čtyři roky později v Londýně triumfovala i v soutěži jednotlivkyň z desetimetrové věže. Vyrovnala tak rekord krajanky Wu Min-sia. Osmnáctiletá Liou Chuej-sia má po dvou zlatých ze světových šampionátů první cenný kov i z olympiády.

Číňanky podpořily sen své výpravy o zisku všech osmi zlatých medailí ve skocích do vody v Riu celkovým součtem 354 bodů. Duo z Malajsie získalo 344,34 a Kanaďanky 336,18 bodu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články