Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Basketbalisté Španělska podlehli Brazílii o pouhý bod

Rio de Janeiro – Španělští basketbalisté na olympijských hrách v Riu de Janeiro prohráli i svůj druhý zápas. Po Chorvatsku podlehli také domácí Brazílii, a to nejtěsnějším možným rozdílem 65:66. Brazilci o své výhře rozhodli pět vteřin před koncem. Mistrům Evropy a obhájcům stříbrných medailí tak reálně hrozí, že nepostoupí ani ze skupiny.

Utkání Španělsko - Brazílie
zdroj: ČTK/AP

Španělé prohrávali téměř celý zápas, v úvodu poslední čtvrtiny dokonce o 11 bodů. Přesto nakonec byli blízko vítězství. V posledních třech minutách Sergio Llull táhl obrat na 65:63. Navíc 23 vteřin před koncem měla šanci z trestných hodů rozhodnout největší španělská hvězda Pau Gasol. Jeden z nejlepších evropských hráčů historie však neproměnil ani jeden pokus a dal příležitost soupeři.

Marcelinho Huertas sice neuspěl, ale míč si doskočil Marcus Marquinhos a pět vteřin před koncem poslal Brazílii do vedení. Poslední útok mělo Španělsko, jenže Llull už střelu zároveň s klaksonem neproměnil. Nejlepším hráčem utkání byl s 11 body a sedmi doskoky Huertas, který hraje v NBA za Los Angeles Lakers. Gasola se povedlo Brazilcům udržet na pouhých 13 bodech. Llull dal 11 bodů.

Naopak zatím stoprocentní jsou výběry Argentiny a Litvy. Jihoameričané přehráli Chorvatsko 90:82, když o svém vítězství rozhodli ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli o 13 bodů. Litevci prohrávali v poločase s Nigérií o pět bodů, zlepšeným výkonem po přestávce ale došli k vítězství 89:80.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam basketbalu: Litva – Nigérie (M)

Basketbal - muži:

Skupina B:

Španělsko - Brazílie 65:66 (13:18, 31:34, 45:53), Litva - Nigérie 89:80 (13:16, 36:41, 65:54), Argentina - Chorvatsko 90:82 (22:22, 46:40, 73:54).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články