Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Start dua S+Š je v ohrožení, podle Strýcové je zdraví Šafářové přednější

Rio de Janeiro - Přestože tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová přehrály obhájkyně olympijského triumfu a postoupily do druhého kola, jejich další zápas je v ohrožení. Šafářovou trápí od začátku turnajů v Riu zažívací potíže a deblový duel je tak v ohrožení. V singlu musela svoje utkání s Belgičankou Kirsten Flipkensovou skrečovat.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Šafářová sama zatím neví, zda nesnědla něco špatného k jídlu. Už před svým prvním zápasem singlového turnaje si hráčka stěžovala na žaludeční potíže. Vítězství nad Italkou Knappovou se rodilo těžce, střetnutí musela otáčet.

Fyzický stav se následně ještě zhoršil po dalším utkání, tentokrát v deblu proti sestrám Williamsovým, před kterým se ani nerozehrávala. Trenér Petr Pála přesto věří, že do utkání proti Kanaďankám Bouchardové a Dabrowské nastoupí. Pokud by se tak nestalo, pro obě hráčky by se jednalo o konec na olympijských hrách v Riu.

Pro Barboru Strýcovou by se zřejmě jednalo také o kariérní derniéru na olympiádě, neboť přiznala, že účast v Brazílii je pravděpodobně její poslední. Odstoupení spoluhráčky by ale rozuměla.

"Zdraví je přednější a uvidíme, jak Lucce bude. Už to má pár dnů, takže to není nějaká nová věc. Už to probíhá několik dnů a doufám, že jí bude o trošku líp a že budeme moci nastoupit. Zdraví je ale přednější," řekla Strýcová Českému rozhlasu.

Zdroj
ČT sport, Český rozhlas

Hlavní zprávy

Nejčtenější články