Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Hermannová se Slukovou podruhé prohrály, postup se jim vzdaluje

Rio de Janeiro - Ani při druhém představení na pláži Copacabana se Češkám nedařilo. Se španělskou dvojicí Elsa/Liliana prohrály bez zisku setu, přičemž ve druhé sadě rozhodoval až vypjatý závěr zápasu s těsným výsledkem 19:21. O postup do vyřazovacích bojů se tak Barbora Hermannová s Markétou Slukovou utkají v přímém souboji s Argentinkami Gallayová/Klugová.

Druhý zápas ve skupině začal pro české hráčky nadějně, když celou první polovinu úvodní sady hrály se Španělkami vyrovnanou partii. Za stavu 9:10 však set zrazu definoval nevydařený protest, který se snažila Hermannová se Slukovou uplatnit při doteku sítě. Následujících několik míčů patřilo povětšinou španělské dvojici, která získala první sadu poměrně jednoznačně o šest bodů.

"Španělky jsou fyzicky hodně silný tým. Hodně skáčou, jsou takové dlouhoruké. Když jsme je dostaly na příjmu do problémů, tak si to nahrály vysoko k síti a tu ruku mají takovou nečitelnou," hodnotila Sluková první sadu.

Nešťastná koncovka

Druhá sada byla pro rozehrané Češky vydařenější a vyrovnaný stav držely prakticky celou dobu. Naděje ve třetí set se ještě posílila za stavu 15:16 pro Španělky, kdy české volejbalistky uspěly s protestem proti zahlášenému autu a po přezkoumání situace u videa bylo vyrovnáno.

Ve vypjaté koncovce se Hermannové se Slukovou podařilo jít třikrát do vedení o jeden bod a měly šanci na setbol - v dramatické výměně Hermannová předvedla dva skvělé zákroky v poli, ale při útoku zahrála míč do sítě.

Hermannová podle svých slov zvolila v dané situaci příliš těžký úder. "Krátký a z menší otočky, kdy jsem byla skoro zády k síti a nevěděla, kde tu síť mám. Měla jsem to hrát, jak to po nás trenér chce. Dlouhý doprostřed," řekla. Španělky toho využily, následné dva míče získaly a vyhrály druhou sadu poměrem 21:19.

Zápas o všechno s rychlými Argentinkami

Naděje české dvojice se tak upínají k závěrečnému zápasu v základní skupině. Ve čtvrtek 11. srpna se jim od 3:00 SELČ postaví Argentinky Gallayová, Klugová, které mají zatím na kontě dvě prohry při skóre 0:4.

"Víme, že to je zápas o všechno a není na co čekat. Musíme hrát třeba jako v Soči v tom posledním golden setu," vzpomínala Hermannová na vítězný set nad Číňankami, který je posunul na olympiádu. "Argentinky jsou takové ustřelené kecky, ale jsou strašně rychlé. Bude to úplně jiný volejbal a musíme na to reagovat," řekla Sluková.

Před posledními zápasy ve skupině jsou se Španělkami na čele Brazilky Agatha s Barbarou, které si ve druhém zápase poradily ve dvou setech s argentinskou dvojicí. Kromě skupiny B se v pondělí v Riu hrály i druhé zápasy ve skupinách C a F. Bez ztráty setu si zde vedou americké, nizozemské a australské hráčky.

Plážový volejbal, ženy:

Skupina B

Elsa, Liliana (Šp.) - Sluková, Hermannová (ČR) 2:0 (15, 19)
Agatha, Barbara (Braz.) - Gallayová, Klugová (Arg.) 2:0 (11, 17)

Skupina C

Forrerová, Vérgé-Dépréová (Svýc.) - Artacho Del Solarová, Lairdová (Aus.) 2:1 (-19, 16, 19)
Rossová, Walsh Jenningsová (USA) - Wang, Jüe (Čína) 2:0 (16, 9)

Skupina F

Meppelinková, Van Ierselová (Niz.) - Alfarová, C. Charlesová (Kost.) 2:0 (16, 16)
Bawdenová, Clancyová (Aus.) - Agudová, Pazová (Ven.) 2:0 (9, 14)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články