Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Američanky porazily Holanďanky až v pátém setu, druhé vítězství slaví i Srbky

Rio de Janeiro – Volejbalistky Nizozemí zatím trápí favoritky. Po nečekané výhře nad Číňankami potrápily i Američanky, kterým podlehly 3:2 na sety. Hráčky USA mají na kontě dvě výhry, stejně jako Srbky, které zvládly duel s Portorikem. Z úvodní porážky se oklepaly Číňanky a Japonky, které deklasovaly 3:0 na sety Itálii a Kamerun.

Zápas Američanek s Holanďankami
zdroj: Reuters autor: MARCELO DEL POZO

Američanky, které by po stříbrných medailích z Pekingu a Londýna rády okusily zlatou radost, si po hladké výhře nad Portorikem prošly těžkou zkouškou s nizozemským týmem. Holanďanky, které na úvod olympijského turnaje zaskočily Číňanky a porazily je 3:2, sehrály další povedené utkání a Američankám byly vyrovnaným soupeřem. Hráčky USA ale nakonec zúročily své zkušenosti a Oranjes, které na minulé olympiádě vůbec nefigurovaly, přehrály 3:2 na sety.

Číňanky, které na uplynulém mistrovství světa obsadily druhé místo, měly co napravovat. Po překvapivé prohře s Holanďankami si chtěly napravit reputaci s Italkami, což se jim povedlo. Vyhrály jednoznačně 3:0 na sety a dokázaly, že je s nimi třeba počítat.

Druhou výhru si připsaly Srbky, které jsou na turnaji zatím suverénní a neztratily ještě ani set. Po výhře 3:0 nad Italkami přidaly stejnou výhru nad Portoričankami a jsou v čele skupiny B.

Ve skupině A se o hladkou výhru postaraly Japonky, které vítězstvím 3:0 nad Kamerunem odčinily své zaváhání s Jižní Koreou. V závěrečném zápase 3. dne si pak domácí Brazilky poradily s rivalkami z Argentiny, taktéž hladce 3:0. Díky celkovému skóre 6:0 za dva zápasy se tak dostaly do čela skupiny.

Výsledky olympijského turnaje ve volejbale - ženy:

Skupina A: Japonsko - Kamerun 3:0 (20, 15, 17), Rusko - Korea 3:1 (23, -23, 23, 14), Brazílie - Argentina 3:0 (16, 19, 11).

Skupina B: Čína - Itálie 3:0 (21, 21, 16), USA - Nizozemsko 3:2 (-18, 18, -21, 20, 8), Srbsko - Portoriko 3:0 (27, 18, 20)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články