Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Irských nadějí na boxerské medaile ubývá, překvapivě vypadl vlajkonoš Barnes

Rio de Janeiro – Po Michaelu O'Reillym, kterého z Her v Riu vyřadil pozitivní dopingový test, přišlo Irsko o další boxerské želízko v ohni. Držitel dvou bronzových olympijských medailí Paddy Barnes překvapivě vypadl ve třetím dnu boxerského turnaje. Namísto účasti na příštích Hrách v Tokiu zvažuje profesionální kariéru.

Patrick Barnes
zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý obhájce bronzových medailí z Pekingu a Londýna Ir Paddy Barnes se nově představil v lehké muší váze. Hned ve svém prvním zápase utrpěl šokující porážku od devět let mladšího Španěla Samuela Carmony. Barnes prohrál na body poté, co po dvou vyrovnaných kolech nedokázal Carmonu poslat k zemi a finální kolo nakonec rozhodčí přiřkli Španělovi.

Vlajkonoš irské výpravy Barnes si porážku vysvětloval premiérou v pro něj nezvyklé váze. Pro zápas údajně shodil devět kilo a to ho připravilo o potřebnou energii. "Vlastně jsem rád, že nade mnou zvítězil, protože bych v žádném případě neměl sílu na další zápas," prohlásil.

Po zklamání v Riu Barnes nepřemýšlí o účasti na olympijských hrách v Tokiu v roce 2020, rád by se teď pokusil uspět na profesionálním boxerském poli. Španěl Carmona se vyřazením Barnese dostal do čtvrtfinále, jehož veškeré zápasy spolu s duely čtvrtfinále těžké váhy proběhnou ve středu.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam boxu: Do 49 kg, do 81 kg, do 91 kg (M)
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články