Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem i kajakářka Kudějová postoupili do semifinále

Rio de Janeiro - Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler se bez potíží kvalifikovali do semifinále závodu vodních slalomářů. V kvalifikaci, ve které byl vyřazen jen jeden z dvanácti přihlášených týmů, byli čtvrtí. Nejlepší výkon předvedli slovenští bratranci Ladislav a Peter Škantárovi. Postoupila i kajakářka Kateřina Kudějová, která v kvalifikaci skončila pátá. Semifinále a finále deblkanoistů i kajakářek se pojede ve čtvrtek.

Deblkanoisté Jonáš Kašpar (vlevo) a Marek Šindler v kvalifikační jízdě olympiády v Riu
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

V první kvalifikační jízdě projeli Kašpar se Šindlerem trať čistě a zařadili se na páté místo. Ve druhém kole jeli svižněji a navzdory dvěma dotykům svůj výkon bezmála o sekundu vylepšili. Za nejrychlejšími Slováky zaostali o dvě a půl sekundy.

"Chtěli jsme to dneska hlavně sjet dobře, abychom měli dobrý pocit z prvního startu tady. Myslím si, že se nám to povedlo. První jízdu jsme jeli trošku víc na jistotu, v té druhé jsme byli trochu odvážnější. Udělali jsme tam dva šťouchy, ale zato jsme měli výborný čas, takže s dneškem jsme určitě spokojení," řekl po kvalifikaci zadák Šindler.

Čtvrté místo je podle českých kanoistů dobrou výchozí pozicí do semifinálové jízdy. "Tam startuje 11 lodí, takže budeme mít už na startu šanci plus minus vědět, jak závod probíhá," myslí si háček Kašpar.

Kajakářka Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Kudějová v prvním kvalifikačním kole zajela třetí čas. Na startu druhé jízdy již měla jistou účast mezi 15 semifinalistkami. Nasbírala osm trestných sekund za doteky branek, čas z prvního kola nevylepšila a v celkovém pořadí klesla na pátou příčku. Kvalifikaci vyhrála Italka Stefanie Hornová.

"S první jízdou jsem spokojená velmi. Byla to dobrá jízda na to, že to bylo poprvé na olympiádě," řekla Kudějová. K tomu jí prý pomohla nervozita. "Dala jsem sice blbýho šťoucha, protože jsem to chtěla jet trochu jinak, což se nepovedlo, ale to nevadí," prohlásila. "V druhé jízdě už mi nervozita trochu chyběla a podle toho to také vypadalo," pousmála se.

Už včera do semifinále postoupili kajakář Jiří Prskavec a kanoista Vítězslav Gebas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články