Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Premiéra Američanek byla zklamáním, domácí volejbalistky sklidily ovace

Rio de Janeiro – Turnaj plážových volejbalistek se překlopil do druhého dne, který se vyznačoval nepříznivým větrem a slabou návštěvností. K bouřlivým ovacím na stadionu došlo pouze při famózní výhře domácích Brazilek nad Ruskem, zklamání naopak prožily Američanky při svém prvním vystoupení mezi pěti kruhy.

Američanka Fendricková v zápase s polskými volejbalistkami
zdroj: ČT4

Americkému páru ve složení Lauren Fendricková, Brooke Sweatová úvodní zápas proti polským volejbalistkám Kinze Kolosinské a Monice Brzostekové nevyšel. První sadu sice uzmuly 21:14, ale nešlo o sebejistý výkon. Začátek utkání navíc provázel nepříznivý vítr, který si vynutil řadu chyb na obou stranách.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam plážového volejbalu Německo - Švýcarsko (Ž)

V druhém setu šlo Polsko okamžitě do vedení 7:2. Ani oddechový čas Američanek nedokázal zabrzdit agresivní hru Kolosinské a Brzostekové, které nakonec slavily vítězství ve zbývajících dvou sadách 21:13 a 15:7.

Olympijská premiéra tak zámořskému duu nevyšla. Ve skupině A je navíc čeká utkání s Brazilkami Talitou Antunesovu a Larissou Francovou, jež triumfovaly v souboji s Ruskami Ekaterinou Birlovovou a Evgenií Ukolovovou. V domácím prostředí a za hlasitého skandování porazily své soupeřky hladce bez ztráty setu.

Jednoznačný výsledek přineslo i střetnutí Německa s Egyptem ve skupině D. Nada Meawadová a Doaa Elghobashyová, pro plážový volejbal nezvykle oděné do dlouhých kalhot a rukávů, nedokázaly v utkání s německými hráčkami Laurou Ludwigovou a Kirou Walkenhorstovou získat ani sadu.

Složitější cestu k vítězství v této skupině měly Kanaďanky Jamie Broderová a Kristina Valjasová. Nejprve prohrály první set 15:21, aby Italky Martu Menegattiovou a Lauru Giombiniovou nakonec o slušně rozehraný zápas oloupily výsledky 21:18 a 15:9 ve druhé a třetí sadě.

Egyptské volejbalistky nosí na OH netradiční oděvy
zdroj: ČT4

Zápasy ve skupině E měly také komplikovanější průběh. Výhra 2:0 na sety Kanady nad Nizozemskem se nerodila vůbec lehce, hráčkám ze země javorového listu Heather Bansleyové a Sarah Pavanové se ale podařilo zkrotit úvodní nápor Sophie van Gestelové a Jantine van der Vlistové.

Německé volejbalistky Karla Borgerová, Britta Butheová začaly na soupeřky ze Švýcarska dotahovat až ve druhém setu. Náskok Joany Heidrichové, Nadine Zumkehrové se sice začal na okamžik snižovat, ale otočit duel se nakonec Němkám nepodařilo.

Plážový volejbal - ženy

Skupina A: Talita Antunes, Larissa Franca (Braz.) – Ekaterina Birlova, Evgenia Ukolova (Rus.) 2:0 (21:14, 21:16), A: Kinga Kolosinka, Monika Brzostek (Pol.) – Lauren Fendrick, Brooke Sweat (USA) 2:1 (14:21, 21:13, 15:7)

Skupina D: Laura Ludwig, Kira Walkenhorst (Něm.) – Nada Meawad, Doaa Elghobashy (Egypt) 2:0 (21:12, 21:15), Marta Menegatti, Laura Giombini (Itá.) - Jamie Broder, Kristina Valjas (Kan.) 1:2 (21:15, 18:21, 9:15)

Skupina E: Heather Bansley, Sarah Pavan (Kan.) – Sophie van Gestel, Jantine van der Vlist (Niz.) 2:0 (21:15, 21:17), Karla Borger, Britta Buthe (Něm.) – Joana Heidrich, Nadine Zumkehr (Švý.) 0:2 (12:21, 16:21)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články