Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vacenovská už nebude pro sport dělat maximum, reprezentovat však chce

Rio de Janeiro – Stolní tenistka Iveta Vacenovská se musela rozloučit s nadějí na olympijskou medaili již ve druhém kole. Po nepovedeném zápase, v němž neuhrála ani set, hodlá výrazně omezit své sportovní aktivity, na vině jsou i ozývající se zranění.

Iveta Vacenovská
zdroj: ČTK/AP autor: Petros Giannakouris

V současnosti pětašedesáté hráčce světového žebříčku ITTF Ivetě Vacenovské se nedařilo skrýt zklamání poté, co vypadla ve druhém kole s Ukrajinkou Teťjanou Bilenkovou. Nezískala v něm ani set. "Ten výsledek nevypadá dobře. Nevyužila jsem svoji šanci," ohodnotila svůj výkon, který nemile překvapil hlavně v porovnání s prvním kolem, v němž výsledkem 4:0 jasně dominovala nad Kolumbijkou Lady Ruanovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam – stolní tenis, 2. kolo (Ž), 1. kolo (M)

Nepříznivý výsledek podle ní nebyl důsledkem nervozity. "Už jsem zkušenější, vím, jak se mám nachystat a naladit se psychicky, ale ten druhý zápas se mi nepovedl a nevím proč," přiznala Vacenovská. Pro juniorskou mistryni Evropy se tím uzavírá jedna životní kapitola. "Je to konec etapy, kdy jsem dělala pro sport naprosto maximum. Už chci směřovat někam jinam."

Vacenovská už před svou účastí na olympiádě opustila rakouský klub v Linci, kde působila třináct let a dvakrát s tímto týmem uspěla v Lize mistryň. Nyní chce zvolnit ještě víc. "Už začínají zdravotní problémy a budu si od ping-pongu potřebovat odpočinout."

Teťjana Bilenková, soupeřka Vacenovské ve druhém kole
zdroj: ČT4

Reprezentace se nevzdá

Na konec kariéry sice třicetiletá stolní tenistka pomýšlí, ale role trenéra ji příliš neláká, a tak nehodlá skončit ihned. I nadále chce reprezentovat. "Budou pravděpodobně nějaká omezení teď po té olympiádě, ale reprezentace se určitě nevzdávám."

Z Ria po svém vyřazení ve druhém kole zatím neodletěla. Rozhoduje se, zda 15. srpna odletět speciálem českého týmu, nebo se dopravit domů sama. Atmosféru olympijských her si totiž zamilovala, proto by ráda zůstala až do jejich konce. "Jsem velký fanoušek těchto akcí," řekla. Po návratu ji čeká stěhování do Ostravy, odkud bude létat na druhou ligu do Francie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články