Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američanky zaskočily jedny z favoritek turnaje Argentinky, vyhrály i Britky

Rio de Janeiro – Hned první utkání turnaje pozemních hokejistek skončilo velkým překvapením. Americký tým v něm totiž porazil silnou Argentinu 2:1 a připsal si vítězství nad spolufavoritkami turnaje. Rozhodující branku vstřelila Michelle Kasoldová. V dalším utkání porazily Britky 2:1 Australanky.

Americké pozemní hokejistky
zdroj: Reuters autor: Ivan Alvarado

Argentinky přitom dominovaly úvodu střetnutí, nedokázaly se ale prosadit, čemuž napomohl i vynikající výkon americké gólmanky Jackie Briggsové. Poté se hra přesouvala více a více na argentinskou polovinu, což se posléze odrazilo i na skóre – branky Katie Reinprechtové a Michelle Kasoldové poslaly outsidera střetnutí do dvougólového vedení. Na konečném vítězství 2:1 nezměnila nic ani pozdní korekce Delfiny Merinové.

V dalším ze zápasů způsobily velké překvapení britské hráčky, které porazily Austrálii těsně 2:1. Vítěznou branku vstřelila chvíli před sirénou Alex Dansonová, po čemž už brankářka týmu Maddie Hinchová nedopustila vyrovnání. Británie začala pětizápasovou skupinovou fázi překvapivým vítězstvím 2:1 nad silným soupeřem.

Výsledky olympijského turnaje pozemních hokejistek

Skupina B:

Argentina - USA 1:2 (0:0)
Velká Británie - Austrálie 2:1 (1:0).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články