Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Nizozemci ztratili dvoubrankový náskok, Australané zdolali Nový Zéland

Rio de Janeiro – Soutěže turnaje pozemních hokejistů se rozeběhly ve skupinách A i B. Velké drama propuklo hned v úvodním zápase celého turnaje, kde Nizozemsko prohospodařilo dvoubrankový náskok a nakonec jen remizovalo s Argentinou 3:3. V dalším ze zápasů Austrálie porazila Nový Zéland 2:1 a Španělé deklasovali domácí Brazílii 7:0.

Utkání Argentina - Nizozemsko
zdroj: ČTK/AP autor: Dario Lopez-Mills

Mužský turnaj otevřel duel Argentiny s Nizozemskem, který po nerozhodném úvodním poločase (1:1) začal po přestávce brzy vyznívat výrazně pro Nizozemce. Ti vstřelili brzy po sobě dvě branky a před poslední čtvrtinou utkání vedli už 3:1. Argentinci se ale dokázali do zápasu vrátit, aby v závěru Matias Paredes vstřelil srovnávací branku. Úvod mužského turnaje tak viděl napínavou remízu 3:3.

Následující zápas otevřel mužskou skupinu A, když se v přímém duelu střetli Belgičané s Brity. I zde byl stav po poločase nerozhodný – a rovněž v tomto duelu brzy po přestávce přišly rychlé branky. Belgičané díky nim vedli 3:1 a svůj sebevědomý výkon dokázali potvrdit i v závěru, kdy na konečných 4:1 upravil Cedric Charlier.

Druhý zápas skupiny B proti sobě svedl Indii a Irsko v duelu, v němž do poslední chvíle nebylo jasno o vítězi. Dvě branky Rupindera Pal Singha ale nakonec Irové smazat nedokázali, a tak Indie slaví na úvod turnaje vítězství 3:2 nad zarputilým soupeřem.

Derby Austrálie s Novým Zélandem vyzněl pro prvně jmenovaný tým, který v těsném duelu zvítězil 2:1. Do vedení je poslal Chris Ciriello a už na 2:0 zvyšoval Matt Gohdes. Soupeř se sice dokázal přiblížit gólem Hugo Inglise, ale nestačilo to více než na zdramatizování utkání. Austrálie bere všechny body za výhru 2:1.

Španělé vypráskali Brazilce sedmibrankovým rozdílem

Ačkoliv to tak po poločase nevypadalo, španělští pozemkáři nakonec pořádně prohnali brazilskou obranu. Do ní nakonec napadalo sedm branek a Španělsko se tak postaralo o největší dosavadní vítězství na olympijském turnaji. Jen o jednu branku méně nastřílelo Německo svým soupeřům z Kanady a pohodlně zvítězilo 6:2.

Výsledky olympijského turnaje pozemních hokejistů

Skupina A

Belgie - Velká Británie 4:1 (1:1)
Austrálie - Nový Zéland 2:1 (2:0)
Španělsko - Brazílie 7:0 (1:0) 

Skupina B

Argentina - Nizozemsko 3:3 (1:1)
Indie - Irsko 3:2 (2:0)
Kanada - Německo 2:6 (1:4) 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články