Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plán pro Rio? Překonat český rekord, hlásí plavec Micka

Rio de Janeiro – Plavec Jan Micka by během olympijských her v Riu de Janeiro rád překonal vlastní český rekord. Právě jeho hranice by jej totiž mohla poslat do finále na trati 1500 metrů volný způsob, což považuje za svou hlavní disciplínu. Jednadvacetiletou bazénovou naději zdobí sebevědomí a zdravá drzost, díky nimž by mohl svůj cíl pod pěti kruhy naplnit.

Sport
zdroj: ČT4

"Od toho jsem tady, abych posunul hranici rekordů. Uvidíme, jak se na to vyspím. Budu rád, i když to bude třeba jen o sekundu," prohlásil Micka. O tom, na co by mohl vylepšený rekord stačit, spekulovat nechce. "Nedokážu odpovědět a ani to nechci vědět. Nevěřím, že by všichni jeli na hranici osobáků, ale nedokážu odhadnout," pokračoval.

Do závodního bazénu skočí už v sobotu, kdy poplave svou doplňkovou čtyřstovku. To však bude jen rozcvička. "Pak mám šest dní volno, takže si všechno vyzkouším," prohlásil.

Za sebou má týdenní soustředění v brazilském Aracaju. Do Ria přiletěl s týmem v úterý večer. Kvalitu přípravy si pochvaloval, zázemí na něj ovšem dojem neudělalo. "Byla to trochu díra. Asi jako Brno, tam ale mají alespoň Špilberk," vtipkoval v dobrém rozmaru.

Pozitivní bylo v minulém týdnu i jeho plavání. I když k úplné pohodě něco chybělo. "Na soustředění jsem si říkal, že by ten můj výkon tady mohl být hodně dobrý. Ale dneska se mi neplavalo vůbec dobře, cítil jsem se fakt hrozně," prozradil Micka.

Na vině může být i třímetrová hloubka tréninkového bazénu, kraulař má radši mělčí stadiony. V Londýně byl v sedmnácti letech nejmladším českým olympionikem, ale letos už má zkušenosti. "Člověk ví, do čeho jde, ale na Hrách v Londýně jsem byl všehovšudy tak tři až čtyři dny, to je, jako bych tam ani nebyl," zakončil Micka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články