Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ani se netrefíme do hřiště, bály se české volejbalistky po obhlídce Copacabany

Rio de Janeiro - Obrovský centrkurt olympijského stadionu na pláži Copacabana si už plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou vyzkoušely. Tribuny ještě zely prázdnotou, ale v jejich sobotním zahajovacím utkání skupiny proti favoritkám Agathě s Barbarou už budou nejspíš plné a temperamentní fanoušci poženou domácí pár proti Češkám. 

Barbora Hermannová a Markéta Sluková během tréninku v Riu
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Sluková s Hermannovou se na hlavní dvorec nejdříve přišly jen podívat a vysoké tribuny na ně udělaly dojem. "Člověk si tam přijde hrozně maličký. První pocit byl: Jéžišmarjá, to se netrefíme ani do hřiště. Už jsme si tam ale zatrénovaly a ve výsledku to nepůsobí nijak nepříjemně," řekla Sluková, která před čtyřmi lety skončila v páru s Kristýnou Kolocovou na olympiádě v Londýně pátá.

Brazílie plážový volejbal miluje, proto musí Češky očekávat, že loňské mistryně světa Agatha s Barbarou budou mít silnou podporu fanoušků. "My si to raději moc nepředstavujeme," řekla Sluková. "Z představy, že to bude všechno vyprodané, mi vstává husí kůže na rukou. To bude velké," doplnila Hermannová.

Bude to křest ohněm, tuší Češky

Hermannová se Slukovou ještě nezažily atmosféru, že by většina publika stála proti. "Bude to křest ohněm. A pokud zvládneme tohle, pak už bychom mohly zvládnout zbylé dva zápasy," řekla Sluková, která má zkušenosti s brazilským publikem z Campiňas. "Jsou temperamentní a až tak zapálení do hry, že mohou být až nefér. Pískají, bučí, když podává soupeř, to se moc na světovkách nevidí."

Hlediště hlavního beachvolejbalového stadionu je na Copacabaně blízko kurtu. "Jsem zvědavá, jak to bude vypadat. Kontakt bude těsnější. Snad nám nepřistane...," naznačila Sluková a Hermannová s úsměvem doplnila: "... lahev na hlavu."

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová a Sluková si vyzkoušely kurt na Copacabaně

Hermannová si minulý týden v pondělí lehce vyvrtla kotník v Klagenfurtu a za dva dny ji začalo bolet koleno. "Asi z toho, že jsem začala chodit jinak, než bych měla. Ozvalo se mi tam malé zranění. Bolí mě to trošku při nějakých pohybech, ale ne neustále a snažím se s tím něco dělat. Snad to bude v pohodě," doufá. V Riu ale trénovala naplno. "Jo, je dobrý zjistit, jak moc vydržím. Půjde to."

Hermannová si vychutnává své první Hry

Zatímco Sluková porovnává Rio s Londýnem, Hermannová se rozhlíží pozorně okolo sebe a nasává první olympijské dojmy. "Je to super, pořád se rozhlížím, kde uvidím nějakou slavnou hvězdu a jak je to připravené pro sportovce," řekla a přiznala, že v jídelně několikrát otočila hlavu za francouzským tenistou Jo-Wilfriedem Tsongou. "Asi šestkrát. Chtěla jsem se s ním vyfotit, ale pak jsem si všimla, že za ním chodilo hodně lidí, tak jsem si říkala, že ho nechám najíst, chudáka," řekla.

Postup na olympiádu znamenal pro jejich rakouského kouče Simona Nausche prohranou sázku a musí nyní na hlavě nosit čepičku maskota s listy. "Nemusí ve vesnici, to by bylo moc, ale na hřišti a okolo něj, tam se v ní statečně a pyšně producíruje," smála se Hermannová a přítelkyně Nausche Sluková doplnila: "Říkám mu, že vypadá jako artyčok."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články