Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kromě Lipna rostou olympijské parky i v Pardubicích, Plzni a Ostravě

Lipno nad Vltavou – V pátek otevře své brány Olympijský park Rio-Lipno 2016, který vyrostl v okolí Lipenské přehrady. Veřejnosti bude přístupný zdarma a jeho provoz potrvá do neděle 21. srpna. Olympijské parky budou mít i Pardubice, Plzeň a Ostrava – také zde si budou moci návštěvníci vybrat z pestré nabídky sportů a užít si navíc bohatý kulturní program.

Olympijský park Rio-Lipno 2016
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Park Rio-Lipno se rozprostře na území osmi obcí. Nová Pec, Frymburk, Lipno nad Vltavou, Černá v Pošumaví, Přední Výtoň, Loučovice, Vyšší Brod, Horní Planá – zde všude si bude moci veřejnost zasportovat, ať už v odvětvích olympijských či neolympijských.

"Pro veřejnost se park otevře v pátek od 16:00 hodin. Slavnostní zahájení na hlavním pódiu proběhne od 19:00 hodin - bude to padesátiminutová multimediální show," přibližuje Zuzana Fendrychová, zástupkyně ředitele komunikace Českého olympijského výboru (ČOV).

Hned o prvním olympijském víkendu bude na pořadu Noční běh Emila Zátopka na Stezce korunami stromů, v dalších dnech proběhne např. nohejbalová show Čechy vs. Morava, Den Armády ČR, Pohár konfederace žen v pétanque či exhibice tenistů Tomáše Zíba a Ivo Mináře.

Jedním z hlavních lákadel bude právě příležitost setkat se nejen s úspěšnými českými olympioniky minulých let, ale i se současnými reprezentanty. Ti se na Lipně objeví v průběhu 16. srpna, pár hodin po leteckém návratu z dějiště Her.

"Studio České televize bude vůbec prvním místem v České republice, kde olympionici vystoupí na veřejnosti," zdůrazňuje Marek Brodský, ředitel komunikace ČOV.

Česká televize bude mít na Lipně své speciální olympijské studio. Moderátoři Petr Vichnar a Darina Vymětalíková se z parku Rio-Lipno přihlásí vždy ve 12:00. Hodinový pořad se na ČT sport poprvé objeví v sobotu 6. srpna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články