Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rusku hrozí vyloučení také z paralympiády

Bonn - Ruským sportovcům hrozí vyloučení i z paralympijských her. Mezinárodní paralympijský výbor IPC zahájil s Ruskem řízení o možné suspendaci. Důvodem je zejména pondělní zpráva nezávislé antidopingové komise WADA, podle které ruské úřady v posledních letech systematicky kryly doping svých sportovců, ale také doplňující informace od šéfa komise Richarda McLarena.

IPC uvedl na svém webu, že od McLarena obdržel jména handicapovaných sportovců, jichž se týká 35 případů pozitivních vzorků, které zmizely z moskevské laboratoře. K novým testům navíc IPC odeslal celkem 19 vzorků ze zimních paralympijských her v Soči, u nichž existuje podezření, že byly tehdy vyměněny.

"Zpráva odhalila nepředstavitelný rozsah institucionalizovaného dopingu v ruském sportu, řízeného z nejvyšších míst," uvedl předseda IPC Philip Craven. Rozhodnutí o účasti Ruska na paralympiádě v Brazílii má být oznámeno v prvním srpnovém týdnu.

Do 21 dnů bude možné se proti němu odvolat. Hry začnou v Riu 7. září. Již tuto neděli se očekává verdikt Mezinárodního olympijského výboru o účasti Ruska na srpnové olympiádě.

Je nám líto, video expirovalo.
MOV řeší vyloučení Ruska i z paralympiády
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články