Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plavkyně Seemanová: Výkonnostně jdu pořád nahoru

Praha - Nejmladší členka české olympijské výpravy oslavila v dubnu teprve šestnácté narozeniny. Nadějná česká plavkyně Barbora Seemanová překonala český rekord na trati dvě stě metrů volný způsob a získala dvě stříbra na juniorském mistrovství Evropy. Zároveň se Seemanová před týdnem dozvěděla, že splnila limit na svou první olympiádu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Judista Ježek a plavkyně Seemanová se chystají do Ria

Česká plavkyně se o splnění olympijského limitu dozvěděla od své trenérky v průběhu juniorského mistrovství Evropy. "Zrovna v ten den jsem nic neplavala. Moje trenérka mi zavolala na pokoj, probudila mě a řekla - Baru, jedeš na olympiádu. Začala jsem ječet a běhat po pokoji a strašně jsem se radovala," vysvětlila šťastně česká plavkyně. Podle svých slov si Seemanová úspěch v podobě splnění olympijského limitu ještě stále neuvědomuje, ale je šťastná a plná energie. 

Seemanová třikrát vylepšila český rekord na dvoustovce a z juniorského mistrovství Evropy v Maďarsku si přivezla dvě stříbra. Mladá plavkyně se tak nyní musí vyrovnat s dalším aspektem, který k jejímu úspěchu patří - s pozorností médií.  "Asi to zvládám dobře, snažím se. Už mi to snad nedělá takové problémy, jako když jsem byla mladší a mluvila jsem s novináři poprvé," řekla Seemanová.

Barbora Seemanová: "Pro mě jsou stříbra z ME juniorů spojeny s limitem na olympiádu, protože ve finálovém závodě dvoustovky jsem překonala český rekord a také jsem dodatečně zaplavala limit. A k tomu ještě druhé místo. Je to neuvěřitelné."

Česká plavkyně odcestuje do Brazílie 24. července, kde ji čeká aklimatizační soustředění. Na olympiádě by se chtěla co nejvíce přiblížit k českému rekordu. Za dosavadní pozitivum považuje Seemanová především to, že se jí dlouhodobě vyhýbají zranění. 

"Výkonnostně jdu pořád nahoru. Asi poslední rok nebo dva jsem neměla žádné velké zranění a v tom je velké plus, že jsem nebyla nijak omezena. Víceméně trénuji pořád stejně. Trénuji pětkrát týdně odpoledne a třikrát týdně ráno. Takže to není zas tak hodně oproti ostatním oddílům," popsala Seemanová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články