Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kajakář Zavřel a deblkajak juniorek rozjásali Račice, dojeli si pro evropské zlato

Zlatou tečku měla pro kajakáře Jakuba Zavřela pětistovka v rámci mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v kategorii do 23 let. Přemožitele navíc nenašel na stejné distanci ani juniorský deblkajak Štěpánka Sobíšková – Barbora Galádová. Další tři bronzové medaile přidali na domácím kanále v Račicích junioři: kajakář Tomáš Sobíšek, čtyřkajak Kateřina Zárubová, Gabriela Hermélyová, Adéla Házová, Barbora Betlachová a kanoista Jiří Minařík.

Kajakář Jakub Zavřel
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Hodně jsem se kousnul, závod mě strašně bolel. Ještěže tu jsou dobrovolníci, kteří nám odnášejí lodě na váhu, protože jsem několik minut nebyl schopný pohybu," popsal Zavřel zlaté finále.

Seniorský mistr Evropy z roku 2017 vylepšil na šampionátu třiadvacítek loňské bronzové umístění. "Letos byla taktika jednoduchá - vyhrát. Hodně mě hnala tribuna a vědomí, že jsou tu moji nejbližší. Získat první české zlato na domácím šampionátu je úžasný pocit," dodal.

Kajakář Tomáš Sobíšek zopakoval na poloviční trati třetí místo ze sobotního kilometru a získal druhý cenný kov z mezinárodní soutěže v kariéře. "Tenhle šampionát si budu hodně dlouho pamatovat. Jel jsem svoji jízdu, nekoukal jsem okolo sebe. Start jsem měl velmi dobrý, pak jsem si povolil a v závěru jsem do toho dal co nejvíc. Jsem nadšený - dvě medaile, to je hodně dobré," hodnotil závodník Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakář Zavřel byl zlatý v Račicích

Bronz vybojoval i čtyřkajak juniorek. Zárubová na háčku byla jedinou členkou posádky, která se podílela i na loňském triumfu juniorského čtyřkajaku na evropském šampionátu v Auronzu. "Je to opravdu skvělý pocit mít dvě medaile z juniorského mistrovství Evropy po sobě," řekla.

Kajakářka Sobíšková individuální medailový úspěch svého bratra nenapodobila a na pětistovce obsadila páté místo, na nejkratší trati pak byla devátá. Juniorský čtyřkajak Josef Záhora, Patrik Podraský, Tomáš Hradil, Michael Prokop dojel čtvrtý. Kanoistka Denisa Řáhová skončila sedmá na 500 i 200 metrů a třiadvacítková deblkanoe Antonín Hrabal, Jiří Zalubil byla na pětistovce osmá.

Zavřel zlatou medailí navázal na sobotní bronz kanoisty Petra Fuksy z kilometru. Bratr dlouhodobé české jedničky, mistra světa i Evropy Martina Fuksy, dnes na dvoustovce za stupni vítězů těsně zaostal a skončil čtvrtý. Junioři získali do medailové bilance jednu zlatou, jednu stříbrnou a pět bronzových medailí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články