Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Japonsko poprvé hostí MS v raftingu, Češky už vybojovaly bronz

V Japonsku začalo mistrovství světa v raftingu. Šampionát se koná v horách ostrova Shikoku na smaragdové řece Yoshino, která pro nejvyšší světovou akci na divoké vodě nabízí perfektní podmínky. Země vycházejícího slunce hostí mistrovství světa poprvé v historii. První den šampionátu přinesl českým ženám v hlavní kategorii open bronz v kontaktním Head to Head.

Je nám líto, video expirovalo.
V Japonsku začalo MS v raftingu

V Japonsku je rafting velmi populární, což je vidět na množství diváků, novinářů i perfektní organizaci. "Zorganizovat asi pět set závodníků v takovém úzkém údolí, kde i ubytovací kapacity jsou takové obtížné, je opravdu vysoký level," řekl reprezentant David Lisický.

Pro české raftaře je Japonsko hodně exotické. Téměř všechno je pro středoevropany nové. Nejvíc si našinci užívají zdejší pohostinosti a místní pochoutky. "Já jsem čekal, že tu bude hodně mořských plodů a tak, ale mají i spoustu rýže a spoustu jinejch pochutin, které mě zaujaly," uvedl další z reprezentantů Jaroslav Pospíšil

Češky v jízdě o třetí místo porazily Nový Zéland. "Byl to težký den, ale myslím, že po nezdařeném sprintu jsme si vybojovaly aspoň tu bronzovou," řekla medailistka Kateřina Vacíková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články