Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Skifaři Synek a Žabová prošli do semifinále MS

Ondřej Synek vyhrál svou čtvrtfinálovou jízdu a s přehledem postoupil do semifinále mistrovství světa ve veslování v americké Sarasotě. Úřadující světový šampion se tak bez problémů udržel ve hře o pátý titul v kariéře. V pátek bude stejně jako Synek o postup do finále bojovat i skifařka Lucie Žabová, jež obsadila v opravách druhé místo.

Čtyřiatřicetiletý Synek se představil ve druhém čtvrtfinále a první polovinu trati se držel na druhém místě za Marko Marjanovičem ze Srbska. Přibližně 600 metrů před cílem se posunul do čela a první pozici udržel i před dotírajícím Britem Thomasem Barrasem, jehož nakonec porazil o šest desetin sekundy.

"V závěru jsem musel trošku přitlačit, protože Angličan začal něco vymýšlet a já jsem si nechtěl nechat ujít postup z prvního místa. Jel jsem ale jinak vyrovnaně a nemusel jsem ani dávat nástupy nebo vymýšlet nějaké šílenosti," řekl Synek. Kdyby bylo potřeba, dokázal by prý bez problémů zrychlit. "Bylo to ale zbytečné. Důležité bude až porovnání s dalšími skifaři v semifinále," podotkl.

Žabová do semifinále postoupila přes opravy, ve kterých nestačila jen na Sanitu Puspureovou z Irska, za níž zaostala o téměř deset sekund. Ještě větší náskok však měla na třetí Norku Marianne Madsenovou.

Ze hry o medaile již vypadl skifař lehkých vah Jan Cincibuch, který obsadil ve čtvrtfinále čtvrté místo a čeká ho start v boji o maximálně 13. pozici. Letošní mistr Evropy v kategorii do 23 let byl na prvním mezičase třetí, poté ale klesl na čtvrté místo, na kterém projel i cílem. Od postupu do semifinále jej dělilo tři a půl sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články