Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cíl splněn. Stolní tenistky se probojovaly na ME

Český tým stolních tenistek si po výhře 3:1 nad Španělskem zajistil účast na mistrovství Evropy v příštím roce ve Francii. V týmu Španělek přitom nastoupily dvě Číňanky a hráčka s ukrajinskými kořeny Galia Dvoraková.

Právě Dvoraková už v prvním zápase nečekaně potrápila českou jedničku Hanu Matelovou. Po prohře Dany Čechové s Marií Xiao byl stav vyrovnaný 1:1 a o klíčový bod v utkání trojek musela zabojovat Karin Adámková. Ta promarnila čtyři mečboly, ale nakonec porazila Zhang Xuan v pěti setech.

Nejlepší hráčky obou týmů, Matelovou a Xiao dělí ve světovém žebříčku jen tři místa. A podle toho vypadaly i výměny posledního duelu. Domácí hráčka však vytěžila maximum z psychologické výhody a poslala Češky na ME.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenistky se kvalifikovaly na ME

"Hrála jsem s ní v pátek (v Lize mistryň – pozn. redaktora) a dostala jsem od ní pěkný kakao. Pomohlo mi, že jsme vedly 2:1. Ona věděla, že musí vyhrát, a já jsem hrála uvolněně," uvedla Matelová.

"Celý tým šlapal – lavička, trenér, příprava a tady to v Litomyšli bylo super. Takže jsme tam a to byl náš cíl," dodala jednička české reprezentace.

ČR - Španělsko 3:1

Matelová - Dvoraková 3:1 (4, 7, -6, 9), Čechová - Xiao 1:3 (-4, 4, -8, -9), Adámková - Zhang Xuan 3:2 (7, -5, 6, -16, 7), Matelová - Xiao 3:1 (7, -9, 12, 11).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články