Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češky prohrály s Lucemburskem i Rumunskem

Lucemburk – České stolní tenistky nečekaně narazily hned na úvod mistrovství Evropy. Překvapily je domácí Lucemburčanky (2:3) a porážku si připsaly i v duelu s Rumunkami (1:3). Svěřenkyně trenéra Jaroslava Kunze budou hrát o naději na čtvrtfinále ve čtvrtečním duelu s Nizozemskem.

Sport
zdroj: ČT4

O dva body Lucemburčanek se postarala čtyřiapadesátiletá čínská rodačka Ni Xia Lian, jež porazila Ivetu Vacenovskou i Renatu Štrbíkovou v rozhodujícím pátém souboji. České body zaznamenaly Štrbíková a Hana Matelová. Dvojnásobná olympionička Vacenovská podlehla vedle Ni Xia Lian také Sarah de Nutteové.

"Hrála jsem dnes velmi špatně. K tomu snad ani není co dodat. Za normálních okolností s touto hráčkou prostě nesmím prohrát, jenže já ze sebe tentokrát dostala tak padesát procent výkonu. A vůbec nevím proč," uvedla se slzami v očích Vacenovská po porážce, díky níž Lucemburčanky vyrovnaly na 2:2.

"Utkání bylo rozehrané přesně podle našich předpokladů. Bohužel Iveta neudělala rozhodující bod. Moc dobře jsme věděli, že největší šance na vítězství budeme mít, když všechny tři naše hráčky jednou vyhrají," řekl zklamaný trenér Kunz.

Po prohře s favorizovanými obhájkyněmi stříbra Rumunkami pak Češkám zachránila naději na postup výhra Nizozemska nad Lucemburskem. České stolní tenistky musejí k postupu do čtvrtfinále porazit minimálně 3:1 Nizozemsko a doufat, že Rumunky nezaváhají s Lucemburskem.

Čeští muži, kteří na šampionátu hrají jen druhou divizi o 17.-32. místo, porazili hladce 3:0 Bulharsko. Ve druhém utkání ale stejným poměrem podlehli Turecku, aniž by uhráli jediný set. "Těžko se mi hledají slova, opravdu nevím, co k tomu říct. Byl to výkon, za který se musíme stydět. Scházela nám bojovnost, vůle po vítězství, zkrátka věci, bez kterých se na této úrovni hrát nedá," uvedl po porážce reprezentační trenér Jindřich Panský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články