Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Francie se díky Lebessonovi vrátila na evropský trůn stolního tenisu

Budapešť – Francouzský stolní tenis má po 40 letech znovu mistra Evropy. Na šampionátu v Budapešti se o to zasloužil Emmanuel Lebesson, který ve finále porazil svého krajana Simona Gauzyho 4:1 na sety.

Emmanuel Lebesson
zdroj: EPA

"Nezačal jsem vůbec dobře, což jsem si rozhodně nepřal. Simonovi (Gauzymu) dáte vedení  a on na vás začne tlačit ještě o to více. Pak jsem se ale zlepšil a od třetí hrál nejlepší stolní tenis mého života. Bylo to neuvěřitelné utkání," popisoval Lebesson po finále, které vyhrál po hrách 14:12, 9:11, 11:7, 11:3 a 11:6.

Ještě předtím porazil Lebesson v semifinále polského soupeře Jakuba Dyjase taktéž 4:1 na sety. Toto utkání ale bylo o poznání přímočařejší. "Nebyl důvod plýtvat energií. Rozhodl jsem to hodně rychle a začal se soustředit na finále," řekl evropský šampion.

To jeho poražený protivník z finálového duelu Gauzy měl proti sobě legendárního Timo Bolla – držitele 25 medailí z evropských šampionátů ale zastavilo poranění krku, kvůli němuž nemohl utkání dohrát. "Boll je můj idol a tak mě mrzí, že jsem postoupil tímto způsobem," litoval Gauzy.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropským šampionem ve stolním tenisu je Lebesson
Zdroj
ČT sport, ettu.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články