Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Stolní tenisté prohráli i s Polskem a skončili poslední

Schwechat (Rakousko) - Družstvo českých stolních tenistů prohrálo na mistrovství Evropy ve Schwechatu i třetí zápas a skončilo v elitní skupině stejně jako před dvěma lety v Gdaňsku poslední. Svěřenci trenéra Tomáše Demka v závěrečném utkání o 11. místo podlehli 1:3 Polsku.

Stolní tenis
zdroj: ČT sport

Čeští stolní tenisté, bronzoví medailisté z ostravského ME 2010, tak původně měli na příštím šampionátu v Lisabonu společně s Polskem hrát pouze v nižší divizi. V sobotu nově zvolený výkonný výbor evropské unie ETTU i s českým zástupcem Nikolasem Endalem však rozhodl o tom, že se elitní divize rozšíří na šestnáct týmů, takže Češi nesestoupí a budou moci bojovat o medaile.

"Celé naše vystoupení hodně ovlivnila osmifinálová porážka s Řeckem. Přestože Řekové tady byli ve formě, myslím si, že jsme na ně měli," uvedl reprezentační kouč Demek. Jeho svěřenci poté ve skupině o 9. místo nestačili na Španělsko a završili nevydařené vystoupení porážkou s Polskem. Jediný bod týmu, který nastoupil bez Dmitrije Prokopcova a Petra Korbela, dnes získal Lubomír Jančařík.

"Celkově to pro mě znamená velké zklamání. Zřejmě na to nemáme. Herně to sice tak špatné nebylo, ale po psychické a někdy i taktické stránce jsme zaostávali. Na těchto věcech musíme zapracovat. Soutěž družstev nám zkrátka nevyšla. Pokusíme se teď alespoň vybojovat nějaký slušný výsledek v soutěžích jednotlivců," uvedl Demek.

Soutěže družstev dnes vrcholily finálovými zápasy. Pátý titul a první po 15 letech získaly semifinálové přemožitelky českého výběru Němky, které v boji o zlato porazily 3:1 Rumunsko. Jejich úspěch napodobili němečtí muži, kteří i bez nemocné evropské jedničky Tima Bolla zdolali ve finále 3:1 Řecko a ovládli kontinentální šampionát pošesté v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články