Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Češky slaví postup do semifinále a mají medaili

Schwechat (Rakousko) - Družstvo českých stolních tenistek vybojovalo po čtyřech letech medaili na mistrovství Evropy. Svěřenkyně trenéra Miroslava Cecavy otočily na šampionátu ve Schwechatu čtvrtfinále s Běloruskem a po výhře 3:2 postoupily do semifinále, jež zaručuje zisk cenného kovu. V boji o finále je v neděli čeká Německo.

Iveta Vacenovská se raduje z postupu do finále mistrovství Evropy
zdroj: ČTK autor: František Zálewský

Proti Běloruskám se českým stolním tenistkám podařil obrat poté, co prohrály úvodní dva zápasy. Nejprve Renata Štrbíková podlehla 1:3 na sety úřadující mistryni Evropy ve dvouhře Viktorii Pavlovičové a poté Iveta Vacenovská nedotáhla do vítězného konce pětisetovou bitvu s Alexandrou Privalovovou.

Češky si tak nemohly dovolit ve zbývajících třech duelech ani jedno zaváhání, ale s tlakem se vyrovnaly mimořádně - soupeřkám už nedaly ani set. Nejprve Dana Čechová snížila na 1:2 díky výhře nad Alenou Dubkovovou, poté Vacenovská v souboji jedniček zdolala Pavlovičovou a rozhodující bod stejně jako v pátek proti Španělsku získala Štrbíková, jež porazila Privalovovou.

Češky získaly ve stejném složení bronz v roce 2009 ve Stuttgartu. Muže po vypadnutí v prvním kole čeká ve skupině o 9.-12. místo v neděli duel se Španělskem.

Výsledky

Česko - Bělorusko 3:2

Štrbíková - Viktoria Pavlovičová 1:3 (-8, -8, 9, -7), Vacenovská - Privalovová 2:3 (9, -8, -10, 9, -8), Čechová - Dubkovová 3:0 (5, 7, 12), Vacenovská - Viktoria Pavlovičová 3:0 (7, 6, 5), Šrbíková - Privalovová 3:0 (7, 9, 11). Rumunsko - Maďarsko 3:0, Rusko - Polsko 3:1,

Německo - Rakousko 3:0.

Semifinálové dvojice: Česko - Německo, Rusko - Rumunsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy