Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Korbel se pro mistrovství Evropy vrátil do reprezentace

Praha - Stolní tenista Petr Korbel se po roce vrátil do reprezentace. Dlouholetá česká jednička je v nominaci pro nadcházející mistrovství Evropy, které se uskuteční od 4. do 13. října v rakouském Schwechatu. Na podzimní vrchol sezony pojede šest mužů a pětice žen.

Petr Korbel
zdroj: Getty Images

Dvaačtyřicetiletého Korbela čeká už šestnácté mistrovství Evropy v kariéře, v týmu trenéra Tomáše Demka figuruje pro soutěž družstev i jednotlivců. Obě soutěže budou hrát i Dmitrij Prokopcov, Pavel Širuček a Lubomír Jančařík. Antonín Gavlas je nominován do týmů, ve dvouhrách ho nahradí Tomáš Konečný.

Korbel hrál naposledy evropský šampionát před rokem v Dánsku, kde se hrálo bez soutěže družstev. Prošel kvalifikací a skončil ve 2. kole. Letos už hrající manažer týmu české extraligy STEN marketing Havlíčkův Brod nejel na mistrovství světa. Z ME má Korbel bronz z dvouhry před 13 lety a třikrát pomohl k bronzu českému družstvu.

Trenér žen Miroslav Cecava povolal osvědčenou pětici na soutěže družstev i dvouher ve složení Iveta Vacenovská, Renata Štrbíková, Hana Matelová, Dana Čechová, Kateřina Pěnkavová.

MužiDružstva: Prokopcov, Širuček, Jančařík, Korbel, Gavlas.Jednotlivci: Prokopcov, Širuček, Jančařík, Korbel, Konečmý. Čtyřhra: Prokopcov - Jančařík, Korbel - A. Gavlas, Konečný - Širuček.Ženy: Družstva a jednotlivci: Vacenovská, Štrbíková, Matelová, Čechová, Pěnkavová.

Čtyřhra: Vacenovská - Pěnkavová, Štrbíková - Hadačová, Matelová - Balážová (SR).

Trenéři: Demek, Cecava, Plachý, Krpec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články