Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Širuček vypadl na World Tour ve čtvrtfinále

Olomouc – Stolní tenista Pavel Širuček vypadl na turnaji World Tour v Olomouci ve čtvrtfinále. Jediný domácí reprezentant, který v pátek dokázal projít přes první i druhé kolo, porazil v osmifinále Angličana Liama Pitchforda 4:2 na sety, následně ale prohrál hladce 0:4 s třináctým nasazeným Japoncem Masatem Šionem.

"Před turnajem jsem ani nesnil o tom, že budu hrát čtvrtfinále," řekl český reprezentant na webu ping-pong.cz. "Nechci se vymlouvat na únavu, ale já už jsem opravdu nemohl. Když už jsem správně přečetl faleš a věděl jsem, co mám hrát, poslal jsem míček za stůl. Scházel mi cit a určitě i větší klid," uznal po vyřazení.

Osmifinálového protivníka Pitchforda si Širuček nejprve "oťukl" v dopoledním čtvrtfinále dvouhry do 21 let, v němž rovněž zvítězil 4:2. "Myslím, že on na mne prostě nemá hru. Když na mne Liam nevymyslel taktiku za pět let, těžko to zvládne za dvě hodiny," prohlásil sebevědomě po první výhře.

Je nám líto, video expirovalo.
SP ve stolním tenisu 2013 Česko

Druhý zápas ho však posléze stál mnohem více sil. "Začala se trochu projevovat únava a začátek mi utekl. Byl jsem pomalý na nohou a prohrál první set. Jakmile jsem se dostal do obvyklého tempa, byl jsem lepší. Trochu jsem si to sám zkomplikoval v koncovce pátého setu, ale naštěstí jsem ho neztratil," připomněl.

Už postup do třetího kola byl pro Širučka největším úspěchem na turnajích World Tour. V Olomouci nakonec prošel až mezi nejlepší osmičku, kde ho však rezolutně zastavil japonský obranář Šiono. "Já si nepamatuji, že bych někdy kvalitního obranáře porazil. Japonec byl nejen nesmírně rychlý, ale také nebezpečný svými útočnými výpady. Proto jsem musel hrát neustále na hranici rizika," prohlásil.

Širuček: Ve Schwechatu máme šanci na medaili

Olomoucké výkony ho potěšily i vzhledem k evropskému šampionátu, který se uskuteční v první polovině října. "Do té doby se může stát ještě spousta věcí, ale myslím, že pojedu do Schwechatu v dobré pohodě. Máme opět šanci poprat se o medaili v družstvech a tady v Olomouci jsem si ověřil, že dokážu vyladit formu správně. Snad se to tedy povede i za měsíc," dodal Širuček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články