Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krátkou polohovku vyhrála v Plzni Kubová, Franta se blýskl rekordem na 50 m znak

Na konci sezony se dá i experimentovat, a tak čeští plavci na mistrovství republiky zkoušeli i disciplíny, které pro ně nejsou typické. Hned čtyři reprezentantky se tak utkaly na krátké polohovce žen. Nejvíce se ale blýskl Tomáš Franta, jenž na 50 metrů znak vylepšil o desetinu republikový rekord na 23,70. Předchozího výkonu dosáhl minulý týden na ME v Glasgow a vynesl ho do semifinále.

Simona Kubová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Další rekord přidala na závěr šampionátu smíšená štafeta Slavie VŠ Plzeň ve složení Kristýna Štemberová, Veronika Tondrová, Martin Šimáček, Jan Šefl, která v závodě na 4x50 metrů volný způsob zaplavala čas 1:35,65. Svůj tři roky starý výkon vylepšili plzeňští kraulaři přesně o sekundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Franta má rekord na 50 m znak, polohovku v Plzni vyhrála Kubová

Anna Kolářová a Barbora Seemanová plavou běžně kraul, Simona Kubová znak a jen Kristýna Horská se věnuje primárně polohovému závodu, kde se všechny styly kombinují a kde byla na dvojnásobné trati na mistrovství Evropy nedávno ve finále. V Plzni získala Kubová náskok a Horská už ji nedotáhla, Seemanová byla třetí.

"Během dvanácti dní deset závodím, tak to je docela náročné, s těmi přelety. Tak jsem docela ráda, že se mi takhle daří," uvedla Kubová.

Nejúspěšnějším plavcem šampionátu byl právě domácí Šefl, který vybojoval šest mistrovských titulů a jednu stříbrnou medaili. Plzeňský plavec ovládl závody na 50 metrů kraul a motýlek, 100 metrů kraul a motýlek a byl členem dvou zlatých štafet.

Na 50 metrů znak zaplaval nový český rekord Tomáš Franta. V čase 23,70 porazil i letošního juniorského mistra světa Jana Čejku. Franta přidal ještě dvě zlaté ze znakařských tratí a k tomu bronz z 50 metrů volným způsobem.

Neoficiální rekord se podařilo zaplavat také znakařce Simoně Kubové, která na prvním úseku smíšené polohové štafety dosáhla času 26,22, jenž je o čtyři setiny lepší než její stávající rekord. V individuálním závodě zvítězila v čase 26,44 a celkem získala čtyři tituly. Ještě o jedno zlato více si z Plzně odvezla Barbora Seemanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články