Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Petráček získal na ME druhé zlato, českým handicapovaným plavcům se dařilo

Češti handicapovaní plavci získali na mistrovství Evropy v Dublinu pět medailí.  Dvě zlata, dvě stříbra a jeden bronz pomohly české reprezentaci ke 14. místu v hodnocení národů. Na úspěchy Arnošta Petráčka, který po vítězství v závodě na 50 metrů volný způsob poslední den vyhrál i finále na 50 metrů znak, navázali Češi v prsařských disciplínách.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští handicapovaní plavci získali na ME pět medailí

Petráček byl před startem na kontinentálním šampionátu největší českou nadějí na cenné kovy. Po nečekaném vítězství na 50 metrů volným způsobem navázal dalším zlatem na stejně dlouhé distanci v poloze na znak.

Evropský rekordman si na rozdíl od předchozího triumfu ve své parádní disciplíně věřil. Z rozplaveb se kvalifikoval suverénně nejrychlejším časem. Ve finále se sice český plavec o dvě sekundy zhoršil a od poloviny trati na něj dotíral Estonec Matz Topkin, i přesto ale mohutným vlněním vybojoval pro národní výpravu druhý titul evropského šampiona.

Největším překvapením pak byla medaile Dominiky Míčkové. Dvaadvacetiletá plavkyně zúročila tvrdý trénink. Předzvěstí dobré formy už byl velký osobní rekord z rozplaveb. Ve finálovém klání padesátimetrové trati nestačila v kategorii SB 3 pouze na Italku Arjolu Trimiovou. Další stříbro přidala Vendula Dušková.

Na stovce si vynahradila zklamaní z čtyřsetmetrové distance, kde dohmátla čtvrtá. Na obrátce rodačka z Karlových Varů otáčela na třetí pozici. Skvělým finišem se ale v kategorii SB7  vypracovala na druhé místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články