Baumrtová je ve formě. V Pardubicích splnila limit pro ME

Nejen česká plavecká špička se sešla o víkendu na Velké ceně Pardubic, která je zároveň nominačním závodem pro ME. Vynikající formou se prezentovala Simona Baumrtová. Ve své parádní disciplíně 100 metrů znak časem minuta a sedmnáct setin sekundy porazila soupeřky rozdílem třídy. Před srpnovým mistrovstvím Evropy se tak dostává do formy.

Simona Baumrtová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Už před Velkou cenou města Pardubic splnili limit Barbora Závadová (200 m polohový závod) a Filip Chrápavý (200 m prsa), kteří z různých důvodů měli jako nominační dřívější závod. Vedle Baumrtové a Franty se k nim v Pardubicích přidali Petra Chocová (50 m prsa), Jan Čejka (50 m znak), Petr Novák a Jan Šefl (oba 50 m motýlek).

Baumrtová vyhrála závod na 100 metrů znak za 1:00,17 a vedle padesátky si zajistila i start na této trati. "Jsem moc spokojená. Jsem ráda, že můj čas na stovku jde tuhle sezonu pořád dolů. Chtěla jsem plavat pod minutu, ale důležité je, že jsem splnila limit. Zaplavané limity mě těší i proto, že jsem od středy do pátku měla teplotu," uvedla Baumrtová.

Hned na třech znakařských tratích, vedle padesátky a stovky také na dvoustovce, se do Glasgow kvalifikoval Tomáš Franta. "Třídenní závody byly dlouhé a v závěru už i trochu chyběly síly, ale dopadlo to dobře," poznamenal. 

Reprezentační trenér Vlastimír Perna byl z výkonů v Pardubicích trochu zklamaný. "Očekával jsem, že limity splní více plavců. Předpokládal jsem, že by jich mohlo být deset, a doufal jsem ve dvanáct," řekl.

Ve hře je ještě případné udělení divokých karet. V tu doufá i olympionik Jan Micka, který kvůli nemoci nabral tréninkové manko a v Pardubicích vůbec nezávodil. "Nemoci se dotkly i dalších plavců. Jestli nějakou divokou kartu udělíme, o tom budeme teprve rozhodovat," dodal Perna.

Je nám líto, video expirovalo.
Baumrtová i Franta splnili v Pardubicích limity pro ME
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články