Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plavání s ploutvemi je jako když sednete do formule, shodují se Svozilová s Jarolímem

Praha – Čeští reprezentanti se připravují na desátý ročník Světových her, který za 14 dní startuje v polské Wroclavi. Plavci se na mezinárodních závodech představí v disciplíně plavání s ploutvemi. Českou republiku budou zastupovat Zuzana Svozilová a Jakub Jarolím.

Volné potápění
zdroj: wikipedia.org autor: ČT24

Česká reprezentantka Zuzana Svozilová se chystá na Světové hry už potřetí v kariéře. Váží si především toho, že znovu dokázala splnit čas, díky kterému na hry může odcestovat. "Já už jsem měla tu čest se Světových her zúčastnit v roce 2009 na Thaiwanu i minulých her v Kolumbii. Jsem moc ráda, že jsem se kvalifikovala i na ty nadcházející, protože ty v Kolumbii i na Thaiwanu byly ve velkém, mohli jsme projít stadionem jako olympionici. Takže to je pro nás úplně něco jiného než klasické mistrovství světa a Evropy," řekla Zuzana Svozilová.

Stejně jako na olympiádu musí plavci na Světové hry splnit daný limit. Přípravu na světovou soutěž je náročné skloubit s ostatními závody a plaveckou sezonou. "My jsme se o víkendu vrátili z mistrovství Evropy a do toho vrcholu nám zbývá čtrnáct dní. Vždycky je problém to sladit, tyto dva vrcholy, které následují za sebou," popsal nabitý program plavců trenér Zbyněk Svozil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

Plavání s ploutvemi se od klasického plavání liší především v rychlosti, které sportovec v bazénu dosáhne. "Mně to bez těch ploutví ani moc nebaví a ani neříkám, že by mi to nějak šlo," řekla Svozilová. Rychlost při plavání s ploutvemi vyzdvihuje i její reprezentační kolega Jakub Jarolím. 

"Když se člověk rozjede rychlostí přes tři metry za sekundu, což se na distanci padesát metrů pod vodou dá dosáhnout, tak je to skvělý pocit. Já vždycky říkám, že to je srovnání, jako když si z klasického auta sednete do formule a jedete chvilku nějaký sprint. Voda proudí okolo těla jinak a jinak vnímáte taky bazén pod vámi," dodal Jarolím.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články