Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vysněné časy nepadly. Čeští plavci po ME nehýří spokojeností

Praha – V Izraeli se o uplynulém víkendu uzavřel evropský šampionát plavců v krátkém bazénu. Česká výprava na cenné kovy nedosáhla. Pod medailovými stupni skončili Barbora Závadová na 400 m polohový závod a Jan Micka na kraulařské patnáctistovce. Zatímco Závadová neskrývala nespokojenost, Mickovy pocity byly rozporuplné. Oba již jistí účastníci olympijských her chtěli plavat rychleji.

Sport
zdroj: ČT4

Dvacetiletý talent Micka se na jaře potýkal s následky zranění ramene, ale navzdory tréninkovému manku teď láme české rekordy na počkání. "Do své původní formy jsem se dostal během čtyř měsíců," uvedl Micka. V létě před mistrovstvím světa v Kazani navíc přibyly problémy s apendixem, kvůli kterým se nemohl stoprocentně připravit. "Teď to naštěstí gradovalo," dodal.

Ve čtyřech startech v Izraeli Micka třikrát překonal český rekord, včetně letitého maxima Květoslava Svobody na 400 m volný způsob časem 3:41,67. Čtvrté místo na patnáctistovce je jeho životním úspěchem, přesto si troufal na lepší čas – pod 14 a půl minuty. "Měl jsem takovou touhu plavat už týden před mistrovstvím Evropy na Velké ceně Brna. Tam se mi to nepovedlo. Sice jsem zaplaval české rekordy, ale vysněný čas se mi zaplavat nepovedlo. Ještě mám teď šanci na mistrovství republiky v Plzni…" Přímý přenos ze závodů nabídne exkluzivně náš web od zítřka do neděle.

Je nám líto, video expirovalo.
Spokojený, nespokojená. Micka a Závadová o ME v krátkém bazénu

Zdravotní problémy narušily přípravu Barbory Závadové. Poraněný loket ji limitoval v tréninku. V polohovém závodě na čtyři sta metrů skončila česká plavkyně se ztrátou čtyř sekund čtvrtá.

"Původně jsem si myslela, že to bude v pohodě, že ten výpadek nebyl přece jen tak velký, pořád jsem se uklidňovala. Jenomže až při ostrém plavání se projevilo, že mám tréninkové manko, které jsem nedohnala… Měsíc byl všelijaký. Zaostala jsem za osobákem a nemohla jsem bojovat o medaili," posteskla si ve Sportovních zprávách Závadová.

"Spokojená nejsem. Čtvrté místo bylo daleko a bylo po diskvalifikaci (jedné ze závodnic). Jsem hlavně nespokojená s časovým výkonem. Chtěla jsem rozhodně plavat rychleji," zdůraznila česká závodnice.

Vše si bude moci Závadová, stejně jako Micka nebo Simona Baumrtová, vynahradit v srpnu. Všichni tři už totiž mají splněné limity do Ria a podívají se tak na své druhé olympijské hry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články