Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Závadová poplave finále polohovky

Dauhá - Barbora Závadová odpoledne poplave na mistrovství světa v krátkém bazénu v Dauhá finále polohového závodu na 400 metrů. Z rozplaveb postoupila jednadvacetiletá česká rekordmanka šestým časem 4:29,95. Simonu Baumrtovou čeká v odpoledním soutěžním bloku semifinále znakařské stovky. V disciplíně, v níž obhajuje bronzovou medaili z předloňského šampionátu v Istanbulu, skončila v rozplavbách na osmém místě.

Barbora Závadová
zdroj: Getty Images Sport autor: Clive Rose

Na obou těchto tratích byla suverénně nejrychlejší maďarská favoritka Katinka Hosszúová. Na 100 metrů znak za sebou nechala nejbližší konkurentku bezmála o vteřinu, rozplavby nejdelší polohovky pak vyhrála s více než pětisekundovým náskokem. Pouhých 22 setin ji dokonce dělilo od vlastního světového rekordu.

Petra Chocová, která v Dauhá bojuje s angínou, skončila na prsařské padesátce dvacátá a semifinále jí o 15 setin uniklo. Právě na této trati se přitom předloni stala mistryní Evropy v dlouhém i v krátkém bazénu. Dvacátý byl i Jan Šefl na 100 metrů motýlek, k postupu mu chybělo 38 setin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články