Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Třetí medaile. Motýlkářka Svěcená si doplavala pro bronz

Dubaj - Plavecká reprezentace má z mistrovství světa juniorů v Dubaji už třetí medaili. V závodu na 50 metrů motýlek se o ni postarala Lucie Svěcená, která byla ve finále třetí v čase 26,97 sekundy. Bronz na 400 metrů kraul a stříbro na dvojnásobné trati vybojoval v předchozích dnech Jan Micka.

Plavání
zdroj: AP autor: Michael Sohn

Šestnáctiletá Svěcená je velkým motýlkářským talentem, což dokázala už na červencovém mistrovství Evropy juniorů v Poznani, odkud přivezla dvě medaile. V semifinále v Dubaji na padesátce zlepšila vlastní český rekord na 26,77 sekundy. Ani ten by jí ale ve finále lepší umístění nepřinesl. Vyhrála Ruska Světlana Čimrovová za 26,40, stříbro brala teprve čtrnáctiletá Australanka Stephanie Whanová (26,71).

Lucie Svěcená: "Před startem jsem v medaili moc nevěřila a bála jsem se špatného výkonu. Na startu jsem byla hodně nervózní. Ale nervozita ze mě spadla, když jsem skočila do bazénu. Když jsem se podívala na výsledkovou tabuli, byla jsem hrozně šťastná. Z medaile mám obrovskou radost."

Micka se vůbec prvním českým medailistou z mistrovství světa juniorů stal v pondělí, kdy překonal jedenáct let starý český rekord Květoslava Svobody na čtyřstovce a vybojoval bronz. Na dvojnásobné trati ve středu si vylepšil vlastní maximum a byl ještě o stupínek lepší.

Micka i Svěcená mají ještě další šanci na cenný kov. Osmnáctiletého kraulaře čeká v sobotu 1 500 metrů a česká motýlkářka v pátek nastoupí do rozplavby na 100 metrů. Případné finále by plavala v sobotu, kdy šampionát končí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články